Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világbajnoki helyezések Tamperében

2023. szeptember 15. 14:52
A VEDAC újonnan igazolt versenyzője, Bécsi Nikolett egyéniben az ötödik, csapatban a negyedik helyen zárt a finnországi tekvondó-világbajnokságon.

Múlt héten rendezték a finnországi Tamperében a kétévente esedékes ITF tekvondó-világbajnokságot, amelyre 64 ország, több mint 1100 résztvevő kvalifikálta magát.  A 30 fős magyar csapatban ott volt a veszprémi Bécsi Nikolett is, aki közvetlenül a vb előtt igazolt a VEDAC-hoz.

Bécsi több versenyszámban is kvalifikálta magát a seregszemlére, így minden nap legalább egy megmérettetés várt rá a kifejezetten erős mezőnyben.

Vajky László tanítványa egyéni erőtörésben kezdett, ahol világszinten az egyik legjobbnak számít. Nagyon jó versenyzés mellett a legnehezebb törésgyakorlatokon magabiztosan túljutott, azonban egy rossz magasságra állított technika miatt edzője tanácsára be kellett fejeznie ezt a versenyszámot.

Másnap egyéni formagyakorlatban kezdett, ahol kiválóan teljesített, azonban kis különbséggel alulmaradt román ellenfelével szemben.

Veszprémet Bécsi Nikolett és Vajky László képviselte az eseményenVeszprémet Bécsi Nikolett és Vajky László képviselte az eseményen

Késő délután következett a magyarok számára leginkább várt versenyszám, a csapatküzdelem, ahol a mieink legutóbb, 2019-ben világbajnokok lettek. A magyar lányok jó hangulatban, motiváltan álltak a páston a többi csapat mellett, azonban a kezdéskor kiderült, hogy a lengyel és a német csapat mellett a magyarokat is kizárták adminisztrációs ok miatt.

Bécsi Nikolettnek másnap már az egyéni küzdelemben kellett pástra lépnie. Egy magas, erős és rendlívül gyors kínai ellenfél ellen kezdett, azonban a veszprémi sportoló higgadt fejjel és magas technikai szinten végig előnyben tudta tartani magát, végül 3-1 re megnyerte a menetet és jutott a legjobb 16 közé. Ott egy skót ellenféllel került össze, aki ellen KO-val jutott a negyeddöntőbe. A későbbi világbajnok szlovén riválisával szemben végül alulmaradt, így egy értékes ötödik helyezéssel zárt egyéniben.

A záró napon következett még a csapat speciál (magassági) törésszám, ahol Bécsi immáron tartalékként vett részt vett. A magyarok összesítésben a rangos negyedik helyet szerezték meg, éppen csak lemaradva a világbajnoki dobogóról.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.