Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a megújult Táborállás parkot

2023. szeptember 19. 21:16
Száznegyvenmillió forintból újult meg a Táborállás park. Kedd délután adták át hivatalosan.

Az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, közösségi tervezés eredményeként újult meg az Agóra előtti park a Haszkovó lakótelepen. A keddi átadón Lamos Péter, a Veszprém 2030 kft. vezetője vázolta: a lakosság igényeihez igazodva úgy alakították át a teret, hogy a rendezvények esetén a művelődési központ felé forgassák a színpadot – így a hang nem a lakóépületek felé terjed. 

Ezeket a bizonyos lakossági igényeket hosszú egyeztetések révén mérték fel – emlékeztetett Porga Gyula polgármester, aki felelevenítette: előbb kérdőívvel, majd lakossági fórumokon, személyes egyeztetéseken vonták be az itt élőket az ötletelésbe, és a park tervezői a helybeliek igényeinek ismeretében kezdhették meg a munkát. A polgármester hangsúlyozta, hogy a következő hetekben az Egyetemvárosban és a Cholnoky lakótelepen is hasonló rendszerben kérdezik majd meg a lakosságot a tervezett közterületi fejlesztésekről, így aki ott lakik, annak érdemes kivennie a részét a folyamatból. 

A frissen felújított Táborállás parkba érdemes lesz már ezen a héten is ellátogatni, ez lesz ugyanis a háromnapos Jutasi Piknik rendezvény egyik helyszíne. Mint azt Neveda Amáliától, az Agóra igazgatójától megtudtuk, péntek délután a Deák iskolánál cirkuszi tematikával rendeznek programokat, szombaton a sportoké a főszerep a Kálvin parkban, ahol 19:30-tól Pápai Joci ad koncertet, míg vasárnap gyermekeket megszólító családi eseményekkel és gasztronómiával várják az érdeklődőket a Táborállás parkban. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A Haszkovó-lakótelep is bekapcsolódott az adventi programokba A Haszkovó-lakótelep is bekapcsolódott az adventi programokba Vasárnap megnyitott a Kálvin-parkba szervezett vásár és koncertsorozat Haszkovó advent néven. 2023. december 11. 19:53 Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program több mint 22 millió forintos támogatásából valósított meg az Alkohol- Drogsegély Ambulancia Egyesület kulturális és művészeti programokat tavaly szeptembertől Veszprémben a Damjanich utcai Napsugár Klubban, ahová szerdán a Mikulás is ellátogatott. 2023. december 9. 11:40 Veszprémben a lakótelep is inkább kertváros Veszprémben a lakótelep is inkább kertváros Volt egy nem veszprémi országgyűlési képviselő, akinek egyszer megmutatták a Jutasi úti lakótelepet, mint a város legnagyobb lakótelepét, de ő nem akarta elhinni, hogy ez az. Betondzsungelt és szürkeséget várt volna, ehelyett zöld fákat és virágos erkélyeket látott. Ezt a sztorit Ovádi Péter mesélte el pénteken az említett lakótelepen, ahol átadták az idei Virágos Veszprém Program díjait. 2023. szeptember 30. 14:10 Gulyás illata tölti be a Haszkovót Haszkovó Gulyás illata tölti be a Haszkovót Régóta tervezték, szombat délelőtt pedig megvalósították az első haszkovói gulyásparty-t a Kálvin János parkban.   2023. augusztus 19. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.