Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
25°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
25°C

Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának

2023. szeptember 22. 11:14
Szemléletformáló kerékpáros délutánt rendeztek általános iskolásoknak csütörtök délután a Barátság-parkban.

A rendezvényt a Veszprém-Szabadságpuszta-Felsőörs kerékpárút építéséhez kapcsolódó projekt részeként valósították meg. A résztvevők kvízt tölthettek ki, kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a legjobbakat ajándékokkal jutalmazták. 

A fiatalokat Brányi Mária alpolgármester köszöntötte, aki a városi közbringa rendszert ajánlotta a diákok figyelmébe. Mint mondta, a város tíz pontján található dokkoló állomásokból kölcsönözhető elektromos kerékpárok könnyen használhatók a városi közlekedésben. Az alpolgármester szerint azért is fontosak ezek a szemléletformáló rendezvények, mert akinek fiatal korában az élete részévé válik a kerékpározás, az felnőttként is nyitottabb az alternatív közlekedési megoldások felé. 

Polgári István, a V-Bike rendszert üzemeltető V-Busz Kft. vezetője érzékletes adatokkal szemléltette a közösségi közlekedés előnyeit az autózással szemben. Például csökkenthetők a közlekedési dugók, hiszen egy szimpla buszra 60-70 ember (csuklósra akár 100-110 is) fel tud szállni, autókba ülve viszont 20-30 járművet is igénybe vennének. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a károsanyag-kibocsátás is csökkenthető, hiszen a buszok a városi közlekedés kibocsátásának mindössze két százalékáért felelnek.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe A Volánbusz járatai biztosítják a 33. Művészetek Völgye fesztivál helyszíneinek megközelítését és a rendezvényhelyszínek közötti gyors és egyszerű közlekedést. 2024. július 17. 14:37 Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése A veszprémi helyi közösségi közlekedés további zöldítése érdekében a V-Busz Kft. 3 db elektromos autóbuszt kíván beszerezni a Zöld Busz Program keretében, melyből az első autóbusz 2024. június 28-án az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével érkezett a társasághoz. A pályázat Támogatói Okirata 2024. június 6-án került aláírásra. A projekt azonosítója: HUMDA ZBP 2024/4-1. A projekt összköltsége nettó 535.000.000 forint, amelyből 426.680.000 forint érkezik támogatásként (79,75%), míg a 108.320.000 forint (20,25%) önrészt részben a tulajdonos Önkormányzat, részben pedig a V-Busz Kft. biztosítja saját forrásból. A projektet tervezett befejezési határideje 2026.06.30.  2024. június 28. 12:23 Gázolás miatt késnek a vonatok Gázolás miatt késnek a vonatok Halálra gázolt egy embert a Keszthelyről Budapestre tartó vonat kedden délelőtt Agárdon. 2024. június 25. 12:40 Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól az előszezoni időszaknál is gyakoribb vonatközlekedéssel, több IC-kocsival és motorvonattal, valamint javuló szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé a balatoni kirándulásokat a MÁV-VOLÁN-csoport. 2024. június 21. 13:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.