Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közös zenélés a zene világnapján

2023. szeptember 26. 16:22 // Forrás: VEB 2023
Szeptember 29-én, a zene világnapja alkalmából közösségben élhetik meg a zenélés örömét fiatalok és idősebbek, kezdők és képzett zenészek a Pannon Köztéren. A Hangjáték ünnepi programja egy délutánba sűrítve mutatja meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei fejlesztési programjának lényegét: zenélni jó!  A Hangjáték két éve adja át a zenélés örömét egyre szélesebb rétegeknek.
 

A Hangjáték azzal a célkitűzéssel indult, hogy Veszprémben, az UNESCO Zene Városában zenéljenek vagy énekeljenek a legtöbben. E cél eléréséhez változatos zenei kínálattal, szabadon választható magánórákkal és rengeteg ingyenes eseménnyel járul hozzá az egyre népszerűbb projekt. A szeptember 29-ei ünnepi alkalom a legsikeresebb foglalkozásokból szemezget, hogy az is kedvet kapjon, akit eddig elkerült a zenélés csodája. 

Hogyan vezethetjük be a babákat a zenealkotás birodalmába, hogyan tanulhat meg egy óvodás hangszeren játszani? Prejczer Kata népszerű foglalkozásai a legkisebbeknek, az újszülöttektől 3 éves korosztályig szól, Huszti Laci ukulelés zeneovija pedig már az óvodás korosztályt vonja be a zeneszeretők közé. A népdalok világát Navratil Andrea vezetésével ízlelgethetik kicsik és nagyok, megismerve Veszprém megye népdalkincsét. Jankovics Zoltán és Franczia Dani workshopjain olyan ősi hangszereket is ki lehet próbálni 29-én, mint az ausztrál didgeridoo és az ütőhangszerek egész arzenálja. A legegyszerűbbtől az elektronikus hangszerekig ívelő skálát Vér Péter kurzusa egészíti ki, ahol a samplerek és szintetizátorok megszólaltatásával kísérletezhet a közönség. Mindegyik program szabadon kipróbálható és ingyenesen látogatható. 

A Hangjáték egész évben futó ingyenes foglalkozásai rengeteg zenei igényt és irányultságot lefednek Tóth Árpi pop-up kórusától kezdve Palya Bea népszerű énekes workshopjain keresztül egészen a hangszeres zenéig. “A programok elsődleges célja, hogy zenei sikerélményekhez, így a zenélés öröméhez vezessenek” - foglalja össze a célokat Főző Zsolt, a Hangjáték vezetője. A projekt keretében indult el helyi zenetanárok összefogásával a Hangár Könnyűzenei Központ, ahol jelenleg több mint 120 fiatal és felnőtt tanul, de a CityRocks óriászenekara is a Hangjátéknak köszönhetően valósíthatta meg nyáron az év egyik legizgalmasabb közösségi zenélését, amikor is több mint 400 amatőr zenész zenélt együtt a veszprémi GyárKertben. A Hangjátékon keresztül eddig közel 250 eseményen, több mint 5300 résztvevő élte át és osztotta meg a zenélés örömét.

Részletes program:

Közös Zenélés a Hangjátékkal a Zene Világnapja alkalmából

Időpont: 2023. szeptember 29., péntek, 16:00h - 20:15h
Helyszín: Pannon Egyetem E Kamaraterme és Pannon KözTér Nagyterme 
(Veszprém, Egyetem u. 10, 8200)


Pannon Egyetem E Kamaraterem

16:00 - 16:30 Hang-játszótér Prejczer Katával (0-3 éves korig)
16:45 - 17:15 Dúdoló - népdaléneklés Navratil Andreával (gyerekeknek és felnőtteknek)
17:30 - 18:00 Ukele Tanulj vele! - Zeneovi Huszti Lacival (3-6 éves korig)
18:15 - 18:45 Didgeridoo Jankovics Zoltánnal (gyerekeknek és felnőtteknek)
19:00 - 19:30 Hangfürdő Franczia Danival (gyerekeknek és felnőtteknek)
19:45 - 20:15 Örömdobolás Franczia Danival (gyerekeknek és felnőtteknek)

Pannon KözTér Nagyterem

16:30 - 17:00 Elektronikus zenei workshop Vér Péterrel (gyerekeknek és felnőtteknek)

vehir.hu
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Nem várt helyről érkezett dicséret a veszprémi EKF-programra, de van olyan eset, amikor az eredményeket már nem lehet mismásolni. 2024. január 24. 13:03 EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Európa Kulturális Fővárosa EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Január elején Athénban hivatalosan is átadta a stafétabotot Veszprém az utód EKF városoknak, a programév lezárulta mégsem pontot hagy maga után: ez itt még csak a kettőspont helye. Arról, milyen eredményeket hozott 2023 Veszprém és a Bakony-Balaton régió életében, illetve mi várható a folytatásban, sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 2024. január 22. 23:53 Mintha véget sem ért volna az EKF-év Európa Kulturális Fővárosa Mintha véget sem ért volna az EKF-év Egy komplett nemzetközi kulturális hálózat viszi a jó hírét Veszprémnek és az EKF-régiónak a jövőben köszönhetően a Kulturális és Innovációs Minisztériummal kötött háromoldalú megállapodásnak, amit csütörtökön írtak alá Veszprémben. A sajtónyilvános eseményen kiderült az is, hogy mi vár a veszprémiekre azután, hogy december 31-gyel véget ért az ünnepi év. 2024. január 18. 21:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.