Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

A Ferencváros döntetlent játszott Korsós Dorina csapatával

2023. szeptember 30. 20:15 // Forrás: MTI
A Ferencváros házigazdaként 24-24-es döntetlent játszott Korsós Dorina csapatával, a román Rapid Bucuresti-tel a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton Érden.

A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccsen. Az előző idényben BL-ezüstérmes FTC három vereség után először szerzett pontot a mostani szezonban.

    Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rapid Bucuresti (román) 24-24 (14-10)
---------------------------------------------------------------
    lövések/gólok: 46/24, illetve 43/24
    gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/4
    kiállítások: 4, illetve 4 perc

A magyar csapatból Bordás Réka, Janurik Kinga és Szöllősi-Zácsik Szandra, a vendégektől Orleane Kanor, Eliza Buceschi, Estavana Polman és Mathilde Neesgaard is hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának választott meccsen. 

"Lélektelenül soha" - állt az FTC-szurkolók által a kezdés előtt kifüggesztett feliraton. Ennek az első pillanattól kezdve megfeleltek az előző idényben BL-ezüstérmes csapat játékosai, akik 3-0-s sorozattal kezdtek, de a tizedik percben már döntetlen volt az állás. Vezetni nem tudott a Rapid, mert az FTC ismét lendületbe került, jól védekezett és gyors ellentámadások végén szerezte góljait (11-5). Ekkor még nem dőlt el a meccs, mert a románok egy újabb hármas gólsorozattal csökkentették hátrányukat, a szünetben pedig 14-10-re vezettek a stabilabban kézilabdázó házigazdák. 

Ainhoa Hernández Serrador, a román csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Klujber Katrin a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Rapid Bucuresti mérkőzésen az Érd Arénában 2023. szeptember 30-án. MTI/Hegedüs RóbertAinhoa Hernández Serrador, a román csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Klujber Katrin a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Rapid Bucuresti mérkőzésen az Érd Arénában 2023. szeptember 30-án. MTI/Hegedüs Róbert

A szünet sem törte meg a Ferencváros lendületét, Klujber Katrin három gólt lőtt, a fiatal kapus Mészáros Virág büntetőt védett, csapatuk pedig a 42. percben már 20-14-es előnyben volt. A bukarestiek kapust cseréltek, részben ennek, és néhány elkapkodott ferencvárosi támadásnak is köszönhetően hét percen belül 21-20-ra felzárkóztak. Bíró Blanka bravúros védései ellenére egyenlített a Rapid, és bár az utolsó öt percben mindkét együttes eldönthette volna a találkozót, a támadásban elkövetett hibák miatt ez végül egyiknek sem sikerült.

Andrea Lekic hat gólt lőtt, őt választották a mezőny legjobbjának. Emily Bölk és Klujber Katrin öt-öt találattal, Bíró Blanka 13 védéssel zárt. A túloldalon Korsós Dorina nyolc lövésből hatszor volt eredményes, Diana Ciuca hét, Ivana Kapitanovic hat védést mutatott be.

Az FTC a következő fordulóban, október 22-én a dán Esbjerg otthonában lép pályára a BL-ben. A két csapat az előző kiírásban az elődöntőben találkozott egymással, akkor a Ferencváros nyert az MVM Dome-ban.  

korábban:

A csoport: Odense HB (dán)-DVSC Schaeffler 33-30 (17-14)
    vasárnap játsszák:
A csoport: Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 16.00

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.