Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Kiütötte Háfráékat a Győr

2023. október 1. 18:51 // Forrás: MTI
A Győri Audi ETO 37-19-re kiütötte a Háfra Noémivel felálló Buducnost Podgoricát vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 37-19 (23-8)
---------------------------------------------------------------
    lövések/gólok: 49/37, illetve 35/19
    gólok hétméteresből: 7/5, illetve 3/2
    kiállítások: 4, illetve 4 perc

A legutóbb bronzérmes Győr a Brest idegenbeli legyőzése után a Debrecent hazai pályán, a CSM Bucurestit vendégként győzte le, a podgoricai együttes a Bietigheimtől otthon, az Odensétől idegenben kapott ki, majd saját közönsége előtt nyert szoros meccset a Sävehof ellen.

Parádésan, 4-0-s sorozattal kezdett a Győr, stabil védekezésére alapozva sorra vezette a gyors letámadásokat, többször üres kapura is eredményes tudott lenni, tíz perc elteltével 7-2-re vezetett Ulrik Kirkely együttese, a vendégek 14-6-nál kértek időt. A játékmegszakítás nem zökkentette ki a kisalföldieket, akik a 24. percben már tíz találattal vezettek (16-6), a szünetre pedig egy ötperc feletti podgoricai gólcsendet kihasználva 15 találatos előnnyel vonulhatott a kiválóan teljesítő Győr.

Yvette Broch (b) és Nze Minko (j) a győri, valamint Ivana Godec (k), a montenegrói csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, az A csoportban játszott Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica mérkőzésen a győri Audi Arénában 2023. október 1-jén. A Győr 37-19-re győzött. MTI/Krizsán CsabaYvette Broch (b) és Nze Minko (j) a győri, valamint Ivana Godec (k), a montenegrói csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, az A csoportban játszott Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica mérkőzésen a győri Audi Arénában 2023. október 1-jén. A Győr 37-19-re győzött. MTI/Krizsán Csaba

A fordulást követően mindkét oldalon több hiba jellemezte az első perceket és egy hosszabb ápolás is megszakította a játékot, egy összefejelés után a vendégektől vérző arccal támogatták le a pályáról Nada Kadovicot, aki a csarnokot már hordágyon hagyta el. Az első játékrész lehengerlő kézilabdázásához képest lassabb támadásvezetések és pontatlan befejezések jellemezték a Győr játékát, az öltözőből lényegesen koncentráltabban kifutó Buducnost nyolc perc alatt ötször is betalált.

A második félidő derekára ismét felpörgött a játék, a házigazda visszaállította és meg is tartotta a 15 gól környéki különbséget, a hajrára pedig ismét az első félórában látott kézilabda folyt a pályán, a 18 gólos győri siker a Buducnost történetének legnagyobb BL-vereségét jelentette.  

A mérkőzés legeredményesebbje Ana Gros lett 9 találattal, Estelle Nze Minko nyolcszor talált be. A vendégeknél Milena Raicevic 5 gólt szerzett, a Podgoricában kölcsönben kézilabdázó Háfra Noémi kétszer vette be a Győr kapuját.

Kirkely a vendégekről a sajtótájékoztatón azt mondta: fiatal játékosokból álló, építkezésben lévő csapat.

"Az első félidőt illetően maximálisan elégedettnek kell lennünk a koncentrációnkkal és a hatékonysággal, amivel a támadásainkat be tudtuk fejezni. A második játékrészre csökkent a koncentrációnk, a Buducnost játéka is javult, összességében viszont egy jó találkozót játszottunk" - értékelt a Győr vezetőedzője.    

"Itt játszani mindig nehéz, de jó hazatérni és ilyen közönség előtt pályára lépni" - fogalmazott Háfra Noémi. Rámutatott: elemezniük kell a hibákat, amik nyomán a Győr gyors megindulásokból könnyű gólokat tudott szerezni, reményei szerint ezeket javítva jó meccseket tudnak játszani a jövőben.    

A válogatott szünetet követően három hét múlva folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.