Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

A vártnál is nagyobb siker volt az állatvédelmi piknik

2023. október 2. 15:17 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
A becslések szerint több ezer ember vett részt az idei Állatvédelmi Témahét nyitóeseményén Budapesten.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos köszöntő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy kizárólag széleskörű társadalmi összefogással lehetséges az állatvédelem fejlesztése, erősítése Magyarországon, ennek kézzelfogható példája az első ízben megrendezett Állatvédelmi Piknik. Az Erzsébet téren 2023. szeptember 30-án csaknem 30 kitelepülő szervezettel találkozhattak az érdeklődők, látványos bemutatókra, interaktív állatvédelmi játékokra került sor, illetve közéleti személyiségek részvételével zajló Állattartó Öttusán és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozásán is részt lehetett venni. 2023. október másodika és tizenötödike között kerül sor a másodízben megrendezett Állatvédelmi Témahétre, amelyre idén már 1850 oktatási intézmény és 245.000 gyermek regisztrált. A szombati rendezvény fő támogatói a Lounge Group, a Visual Europe Group és a TV2 Csoport voltak.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az Alapítvány a fenntartható állatvédelmet támogatja, ami jó az embernek, jó az állatnak és a gazdasági szempontokra is figyelemmel van. Véleménye szerint a Piknik felfogható állatvédelmi seregszemleként, azonban az is biztos, hogy az Erzsébet téren megjelent nagyszámú partnerszervezetnél is sokkal több szervezet csatlakozott az elmúlt időszakban az állatvédelmi összefogáshoz.

A Piknik nagyszínpadán Ovádi Péter, Vetter Szilvia és Kun-Gazda Péter, Belváros-Lipótváros önkormányzati képviselőjének köszöntőjét követően az Országos Polgárőr Szövetség „Öt állati szabadság” címet viselő fotópályázatának díjátadójára került sor, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott keresőkutyás bemutatót. Ezt követte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzügyőr Népzenei együttes műsora, a BM Katasztrófavédelem Mentőkutyás Szolgálat kutyás bemutatója, az Országos Polgárőr Szövetség kutyás bemutatója, a Sukorói Vadmadárkórház bemutatója. A közéleti személyiségek részvételével megrendezett Állattartó Öttusa és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozása is nagy sikert aratott. Az estét az Akela Kutyaiskola kutyás bemutatója és a Shake It zenei formáció zárta, a moderátorok – időrendben – Váczi Gergő, Petrus Krisztina, Iszak Eszter és Orosz Barbara voltak.

Az Állatvédelmi Témahét célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára, és emellett ösztönözze a szülőket és pedagógusokat arra, hogy aktívan részt vegyenek az állatvédelmi szemléletformálásban. Az állatok iránti empátia fejlődése segíti a gyermeket abban, hogy megtanuljanak tisztelettel és gondoskodással fordulni más élőlények felé. Ez az együttérző hozzáállás nemcsak az állatokkal való kapcsolatot, hanem az emberi kapcsolatokat is erősíti. Az Állatvédelmi Témahét számos interaktív foglalkozást, workshopot, előadást és játékos tevékenységet kínál minden korosztálynak. A szervezők által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják. Az Állatvédelmi Témahét keretein belül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, online tanórákhoz, külső programokhoz, kihívásokhoz és online pedagógus továbbképzésekhez férnek hozzá. Az Állatvédelmi Témahétre szülők, bölcsődék, óvodák, általános iskolák, középiskolák, egyéb oktatási intézmények és gyermekotthonok regisztrálhatnak 2023. október 2-ig a https://allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.

vehir.hu
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.