Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

Közös állatvédelmi projektek megvalósításában állapodott meg a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és a Budapesti Rendőr-főkapitányság

2023. október 11. 9:07 // Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Közös állatkínzásról szóló lakossági tájékoztató kiadvány létrehozása, valamint állatvédelmi felhívások, pályázatok, tájékoztató anyagok és játékok kidolgozása, felelős állattartást népszerűsítő rendezvények szervezése szerepel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) által kötött együttműködési megállapodás célkitűzései között. A ma aláírt megállapodás célja az állatvédelem és a bűnmegelőzés kapcsolatának elmélyítése, az állatvédelmi ismeretterjesztés hatékonyságának javítása, a rendőrségi eljárások állatvédelmi szakmai támogatása, valamint a felelős állattartás népszerűsítése a fővárosban.

Az esemény házigazdája, Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya üdvözölte az együttműködés létrejöttét. Elmondta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közelmúltban több állatvédelmi tárgyú megállapodást is kötött, együttműködnek az Állatorvostudományi Egyetemmel, a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal és az Állatmentő Ligával is. 

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: napjainkra az állatvédelem nem csak egy-egy társadalmi csoport elköteleződése az állatok iránt, hanem az egész lakosság számára jelentős társadalomalakító tényezővé vált. 2021-ben több mint 262 ezer magyar állampolgár töltötte ki az online állatvédelmi konzultációt. A kérdésekre adott válaszokból egyértelmű volt, hogy az állampolgárok részéről kiemelkedő igény mutatkozik az állatokat bántalmazókkal szembeni következetes fellépésre: a megkérdezettek 97 %-a szerint az állatkínzók szigorúbb büntetést érdemelnek. Hasonló szellemben sikerült elérni a következő sikert az állatvédelem területén: az Országgyűlés egyhangú döntésének értelmében szigorodtak a Büntető Törvénykönyv egyes állatvédelmi tárgyú rendelkezései, jogalkotási munka ilyen szintű pozitív társadalmi fogadtatására rég volt példa. Ahhoz, hogy a szigorúbb szabályok a gyakorlatban is érvényesülhessenek, az állatvédelmi eljárások szereplőinek összefogására van szükség, a rendőrség szerepe pedig pótolhatatlan és kiemelt. 

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: 2021-ben az ORFK az egyik alapítója volt Magyarország Állatvédelmi Kódexének, amely az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának kezdeményezésére született – azóta folyamatosan mélyül az együttműködés a Rendőrséggel az állatvédelem területén. Ennek egyik rendkívül fontos terepe a bűnmegelőzés, figyelembe véve az állatkínzás és az emberek elleni erőszak szoros összefüggését is. Az Alapítvány – egyebek mellett – vállalja, hogy állatvédelmi szaktudással és a nyomdai költségek biztosításával segíti az együttműködő felek közös, állatkínzásról szóló lakossági tájékoztató kiadványának létrejöttét, térítésmentesen bocsát a BRFK rendelkezésére állatvédelmi oktatási és ismeretterjesztő anyagokat elektronikus formában, valamint előadókat delegál a BRFK állatvédelmi szakmai rendezvényeire. 

Az Alapítvány és a BRFK mindemellett vállalja, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást olyan információkról, amelyek a másik fél tevékenységét, működését segítik, a közös munka eredményeit pedig a rendelkezésükre álló kommunikációs eszközökkel népszerűsítik a helyes állattartási kultúra és az állatvédelemmel kapcsolatos közgondolkodás formálása céljából. 

vehir.hu
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38 Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány országos állat-asszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány országos állat-asszisztált foglalkozássorozata Év végéig 150 intézményben 300 érzékenyítő foglalkozást tervez az Alapítvány kutyák, macskák, hüllők és rovarok részvételével. 2024. március 13. 9:43 Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket állatvédelem Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Nem szokványos felütéssel indult a Boribon nyaral című gyermekelőadás a Thália Színház Arizona Stúdió színpadán szombat délelőtt: Gregor Bernadett, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja, érdemes művész kutyái, Whisky és Lulu jelenlétében mesélt a felelős állattartásról a megjelent gyerekeknek és szüleiknek. Az esemény újabb színművészek bekapcsolódásával a következő hónapokban többször, összesen tíz alkalommal megismétlődik majd az Alapítvány és a Színház mintaprogramja keretében, illetve hamarosan más színházak csatlakozása is várható. 2024. február 10. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.