Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C

Párizs 2024: Milák Kristóf kizárólag a jövő évi játékokra koncentrál

2023. október 11. 15:05 // Forrás: MTI
Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó csak és kizárólag a jövő évi párizsi olimpiára koncentrál, a jövő heti budapesti világkupán pedig majd "meglátja", mi fog történni.  

"Jól érzem magam a vízben és a szárazföldi edzéseken is, ennyit tudok igazából elmondani. Formáról felesleges beszélni, mivel egyelőre az a fontos, hogy visszaszokjak" - mondta az MTI-nek a 23 éves sportoló a MOL szerdai autós sajtóeseményén, majd hozzátette "ha úgy érzem elértem azt a formát, hogy megmérettessem magam, akkor szeretnék versenyezni is".

Milák az újságíróknak arra a kérdésére, hogy mit vár el magától a jövő heti budapesti világkupán, amelyen edzője Virth Balázs múlt heti bejelentése szerint visszatér, csak annyit válaszolt: "meglátjuk", és nem kívánt többet hozzáfűzni a témához.

A világcsúcstartó június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra, akkor edzője arról számolt be, hogy tanítványának valóban jót tett a pihenés, éhes a sikerre és az előtte álló célok lebegnek a szeme előtt.

Milák elmondása szerint azonban nem olyan erőbefektetéssel vágott neki a felkészülésnek, ahogyan azt megszokhatták tőle, és csak egy verseny, a párizsi olimpia lebeg a szeme előtt.

A BHSE sportolója azt is elárulta, hogy szponzora szervezésében végre sikerült tartalmasan és aktívan eltöltenie a szerda délutáni pihenőjét.  

"Ülhettem a volán mögött és az anyósülésen is, nagyon jól éreztem magam, mivel ez egy nagyon egyedi élmény és nem lehet összemérni semmivel" - mondta a MOL szerdai sajtóeseményén az örkényi Euroringen, ahol egy Cupra Formentort próbálhatott ki, majd Nagy Dániel túraautós versenyző mellett körözés közben kellett egy hot-dogot összeraknia.

Nyitókép: m4sport.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.