Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Férfi kézilabda BL: súlyos szegedi vereség Norvégiában

2023. október 12. 21:24 // Forrás: MTI
A Szeged 37-24-re kikapott a norvég Kolstad HB vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Kolstad HB (norvég) - OTP Bank-Pick Szeged 37-24 (24-11)
lövések/gólok: 53/37, illetve 51/24
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 3/1
kiállítások: 4, illetve 10 perc

A vendégek keretéből Szymon Dzialakiewicz és Carlos Molina, a hazaiaktól többek között Martin Hernes Hovde hiányzott.

A norvég válogatott játékstílusát idéző rohanós kézilabdával és erős, pontos lövésekkel kezdett a Kolstad, amely rendre kihasználta ellenfele hibáit és 7-3-ra ellépett. Torbjörn Bergerud remekül védett, a szegediek norvég kapusát, Emil Kheri Imsgardot viszont le kellett cserélni, mert egyszer sem tudott hárítani. A játék képe Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után sem változott, sőt a meccs harmadánál már tíz találat volt a különbség (18-8). Minden rossz szegedi lövést vagy labdaeladást lerohanással és gyors góllal büntetett a házigazda, amely 7-0-s sorozatot produkált, a szünetben pedig már 24-11-es előnyben volt.    

Az első félidőben a skandinávok öt, a vendégek viszont 14 lövést rontottak.    

A második felvonás három szegedi góllal kezdődött, majd a norvégoknál Sander Sagosen piros lapot kapott. A különbség mindezek ellenére nem csökkent tíz találat alá, ezért a vendégek a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. A norvég bajnoki címvédő egy 5-0-s sorozattal tovább növelte a különbséget, és végül a vártnál is könnyebben nyert. A magyar csapatra rá sem lehetett ismerni ahhoz képest, hogy két héttel ezelőtt magabiztosan legyőzte a dán Aalborgot.    

Sigvaldi Björn Gudjonsson és Ulstad Lyse Simen nyolc-nyolc, Magnus Röd hét góllal, Torbjörn Bergerud 19 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Bodó Richárd, Matej Gaber és Imanol Garciandía öt-öt alkalommal talált be, Emil Kheri Imsgardnak hét, Mikler Rolandnak három védése volt.    

Az egy győzelemmel és három vereséggel álló szegediek egy hét múlva a lengyel bajnok Kielce otthonában lépnek pályára. A három sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém ugyanazon a napon Fazekas Gergő együttesét, a lengyel Orlen Wisla Plockot fogadja.

szerdán játszották:
B csoport: Telekom Veszprém-FC Porto (portugál) 44-34 (22-16)

vehir.hu
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. tegnap 4:03 Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Telekom Veszprém Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.  2024. május 1. 22:54 Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Telekom Veszprém Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Ahogy az elmúlt kiírásban, a Telekom Veszprémnek idén sem sikerült kiharcolnia a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében való szereplést. Az „Építők” a sorozat negyeddöntőjének szerda esti visszavágóján 33-28-ra kikapott a dán Aalborg Handbold vendégeként, így összesítetésben 64-60-ra alulmaradt a párharcban. 2024. május 1. 20:24 Ludovic Fabregas: Szép kihívás előtt állunk! Telekom Veszprém Ludovic Fabregas: Szép kihívás előtt állunk! A Telekom Veszprém egygólos előnnyel várhatja a házigazda, dán Aalborg Handbold elleni kézilabda BL-negyeddöntő szerda esti (18.45) visszavágóját. Az „Építők” francia válogatott beállósa, Ludovic Fabregas a klub hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, társaival sokat tanultak az első mérkőzésből. 2024. április 30. 15:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.