Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben

2023. október 24. 14:01
Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket.

Mit tehetünk, ha Veszprém legapróbb zenei tehetségei már unják a zeneiskolai hangversenytermek egyforma, szürke rutinját, nem jön az a bizonyos inspiráló, kreativitással eltöltő adrenalinfröccs? – Ez a probléma fogalmazódott meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros programsorozat zenei projektjeiért felelős csapatban és erre keresték az átütő megoldást.

Ezt végül meg is találták a Mini Carnegie Hall ötletében, ami lényegében egy aprócska koncertterem lett a belváros szívében, ám berendezésében és stílusában a legnagyobb és legimpozánsabb helyszínek világa köszön vissza.

New Yorkban az 57. utcában a Carnegie Hallt a világ komolyzenei templomaként is számon tartják. Egy olyan ikonikus épület, ahol vakító fények körében a világot jelentő deszkákra lépni minden zenét tanuló fiatal legnagyobb álmai közt van.

Ezt a hangulatot igyekeztek Veszprémben is megidézni miniben és már október elejétől, a zene világnapjától kezdődően minden este a régió zeneiskoláinak egy-egy növendéke ad rövid koncertet este hat órától.

Ez a gyermekeknek egy új élmény a mindennapos gyakorlás mellett, az utca emberének pedig ismét egy csöppnyi zenei kultúra 2023-ban.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28 A zene az kell A zene az kell Nem túlzás állítani, hogy Veszprém imádja a zenét: utcazene, VeszprémFest, rendszeres könnyű- és komolyzenei koncertek, több tucatnyi kórus, énekkar és amatőr meg félprofi zenekar jelezte ezt a szeretetet már az Európa Kulturális Fővárosa programig. Azt gondolhattuk, ezt már nehéz lenne fokozni. Pedig lehetett. 2024. február 7. 23:50 Taylor Swift és Miley Cyrus a Grammy nagy nyertesei Taylor Swift és Miley Cyrus a Grammy nagy nyertesei 66. alkalommal adták át a Grammy-díjakat Los Angelesben magyar idő szerint hétfő hajnalban. 2024. február 5. 10:48 Generációk nőttek fel a ,,presszós” bulikon Generációk nőttek fel a ,,presszós” bulikon A veszprémi Expresszó Klub január közepén ünnepelte húszéves fennállását, és egy egész hétvégét felkarolva hívta életre a régi időket, bemutatva, hogyan bulizik az a közönség, amely az évek során igazi családdá vált. A jubileumi ünnepség alkalmat adott a szórakozóhely vezetésének arra is, hogy kifejezze a köszönetét a hűséges vendégeknek és a városnak, akik támogatták az intézményt az évek során.   2024. január 21. 12:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.