Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket

2023. október 27. 12:38
Október huszonötödikén a Megyeháza Szent István-termében, ünnepélyes keretek között vehették át négyen a kitüntetést Takács Szabolcstól, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől.

A díjazottak a védelemért és a biztonságért végzett kiemelkedő, fáradhatatlan munkájukról Takács Szabolcs úgy fogalmazott ünnepi beszédében, hogy közben párhuzamot vont a nemrég ünnepelt 1956-os hősök között, akiknek szintén elsődleges volt a haza, s annak védelme, szeretete. Nekik köszönhetjük, hogy megtörtént később a rendszerváltás – fogalmazott a főispán.

Folytatta, a vármegyei védelmi bizottság már jóideje kiemelten fontosnak tartja, hogy az áldozatos munkáért elismerés járjon, és közös ügyük, hogy a biztonság és a szabadság kéz a kézben járjon. Ehhez remekül együttműködik a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vöröskereszt, a polgárőrség, valamint a honvédség.

Takács Szabolcs főispán és Huszár Péter alezredes, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal védelmi bizottság titkára Veszprém vármegye védelméért emlékplaketteket adott át Soós Gyula alezredes, a Magyar Honvédség katonai igazgatási és központi nyilvántartó parancsnokság, 6. hadkiegészítő és toborzóközpont parancsnokának, Huszár Zoltánnak, Örvényes polgármesterének, Kiss Tibor, a Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki ügyintézője, védelmi referensnek, és Üreginé Molnár Andrea, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság titkárságának igazgatási szakügyintézőnek.

Az ünnepségen a Magyar Honvédség Veszprém Légierő-zenekar is közreműködött.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Lemondott Balog Zoltán közélet Lemondott Balog Zoltán Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.   2024. február 16. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.