Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C

A magyar válogatott Békéscsabán is legyőzte a lengyeleket

2023. november 5. 18:01 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 36-26-ra nyert Lengyelország ellen a vasárnap Békéscsabán rendezett barátságos mérkőzésen.

A magyar csapat - amely szombaton Szegeden 31-27-re verte a lengyeleket - legközelebb január 5-én és 6-án lép pályára, amikor Csehországot fogadja egy nyilvános és egy zárt kapus felkészülési mérkőzésen. A németországi Európa-bajnokság a válogatott számára január 12-én kezdődik.

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Lengyelország 36-26 (16-11)
a magyar gólszerzők: Rosta, Krakovszki B. 6-6, Szöllősi 5, Szita 4, Bóka, Máthé, Bodó 3-3, Ligetvári 2, Hanusz, Ónodi-Jánoskúti, Rodríguez, Krakovszki Zs. 1-1
lövések/gólok: 49/36, illetve 47/26
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 2/1
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A magyar keretből ezúttal Mikler Roland és Bánhidi Bence hiányzott, de a csapat nélkülük is gyorsan játékba lendült, ezért 7-3-as állásnál a 13. percben a lengyelek időt kértek. Palasics Kristóf remekül védett, jól működött előtte a védekezés, Szita Zoltán és Szöllősi Szabolcs góljaival pedig egyre nőtt az előny. Az első félidő utolsó tíz percében nem nőtt tovább a különbség, de a házigazdák ekkor is magabiztosan kézilabdáztak és a mezőnyben minden posztról eredményesek voltak, így 16-11-re vezettek a szünetben.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A találkozó kétharmadánál már tíz gól volt a két együttes között (24-14), mert magyar oldalon ismét jól szálltak be a cserejátékosok. Fazekas Gergő remekül irányított és a védekezésből is kivette a részét, Máthé Dominik a góljai mellett gólpasszokat adott, Rosta Miklós pedig vagy betalált a hálóba, vagy büntetőt harcolt ki. A kaput ekkor már Andó Arián védte, aki előtt Ligetvári Patrik és Ónodi-Jánoskúti Máté is hasznosan védekezett.

Fazekast hamarosan Hanusz Egon váltotta, és mivel támadásban, illetve védekezésben is becsúszott néhány hiba, ismét tíz gól alá csökkent a különbség, de végül így is a vártnál magabiztosabb és fölényesebb magyar siker született.

Palasics Kristóf kilenc, Andó Arián három védéssel zárt. A túloldalon Maciej Gebala és Michal Daszek öt-öt, Ksawery Gajek és Michal Olejniczak négy-négy gólt szerzett.

A lefújás után José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány elmondta, hogy öt-egyes védekezést alkalmaztak az első és az utolsó tizenöt percben.

"Ehhez erőre van szükségük a játékosoknak, de jól megoldották a feladatot. Többet kellett mozogniuk, nagyobb területet kellett lefedniük, és nagyon jól dolgoztak" - magyarázta. Hozzátette, nagyon jó munkát végeztek ezen a héten, a játékosok remekül összpontosítottak a másfél-kétórás edzések során. "Látom rajtuk, hogy nagyon szeretnének bent maradni a válogatott keretben, hiszen mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért" - szögezte le.

A két csapat 73. egymás elleni mérkőzésén 11 döntetlen és 25 lengyel siker mellett a 37. magyar győzelem született.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.