Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje

2023. november 6. 13:54
A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában.

A Hollywood Music In Media Awards egy amerikai díjszervezet, amely az eredeti zenét díjazza a vizuális média minden formájában, beleértve a filmeket, tévéműsorokat, videojátékokat, reklámokat, dokumentumfilmeket, klipeket és zenés műsorokat.

A szervezetet még 2009-ben alapították, azóta egyre nagyobb elismertségre tett szert a zeneszerzői körökben. A díjátadó egyszerre jelent bemutatkozási lehetőséget a fiatal zeneszerzőknek, ugyanakkor tisztelgés a legendás zenei alakok előtt.

Idén ebbe a körbe került be Pacsay Attila zeneszerző is, akit a 2023-as veszprémi EKF nyitóünnepségének zenéjéért jelöltek a legjobbak közé.

Pacsay Attila számára egyébként nem ismeretlen a hollywoodi közeg, 2006-ban ő volt a zeneszerzője a Maestro című rövidfilmnek, amely akkor a legjobb animációs rövidfilm kategóriában az Oscar-jelöltek közt is ott volt.

A Hollywood Music In Media Awards díjkiosztó gáláját magyar idő szerint november 16-án tartják majd.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ A 2023-as év különleges mérföldkő volt Veszprém és a Bakony-Balaton régió számára: a város viselhette az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ez a rangos elismerés nem csupán a kulturális programok gazdagságára és sokszínűségére adott alkalmat, hanem lehetőséget biztosított arra is, hogy a város és a térség újrapozicionálja magát mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. 2024. szeptember 13. 11:41 EKF-konferencia: Hogyan nyerjük meg a 21. századot? EKF-konferencia: Hogyan nyerjük meg a 21. századot? A város és a térség jövőjéről, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program tanulságairól zajlott kerekasztal-beszélgetés a kétnapos EKF-konferencia keretében szerda délután az Acticityben. 2024. szeptember 11. 19:53 Egy évad tanulságai, egy régió jövője Egy évad tanulságai, egy régió jövője Kétnapos szakmai konferencia keretében mutatják be az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat eredményeit, illetve Veszprémben és a régióban rejlő további lehetőségeket. 2024. szeptember 11. 12:02 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. 2024. szeptember 7. 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.