Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A bolgár szövetség ügyvezetője szerint játékra alkalmas a plovdivi stadion

2023. november 13. 12:05 // Forrás: MTI
Boriszlav Popov, a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) ügyvezető igazgatója szerint a plovdivi stadion minden szempontból alkalmas a csütörtöki bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés megrendezésére.

A bolgár állami televíziónak adott interjújában a sportvezető emlékeztetett, hogy az európai szövetség (UEFA) tíz nappal ezelőtt javasolta a helyszínváltoztatást, ezért nem a szófiai Nemzeti Stadionban játsszák a találkozót.

A BFU egy héttel ezelőtt jelezte hivatalosan a városi önkormányzatnak, hogy a plovdivi Hriszto Botev Stadionban rendezné a meccset. Popov szerint az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjétől aznap, másnap és szerdán sem érkezett kifogás, másrészt a létesítménynek az illetékes minisztérium által kiadott használati engedélye van. Ezt nem vonták vissza, ami azt jelenti, hogy a stadion használható, ráadásul bajnoki mérkőzéseket is játszanak benne.

A csatorna honlapján (bntnews.bg) az interjúról megjelent cikk szerint az ügyvezető leszögezte, a stadion építtetőjének semmi köze a futballmeccsek biztonságos lebonyolításához, annak felelőssége a BFU-t és a rendőrséget terheli.

Fotó: pimktransport.bgFotó: pimktransport.bg

Hangsúlyozta, az építkezéshez szükséges anyagok, eszközök, tárgyak közül semmi nincs a stadionon belül és kívül sem. A tetőszerkezet néhány eleme, továbbá csövek az arénától távol vannak elhelyezve.

Popov elárulta, szombaton délelőtt az önkormányzat ismét engedélyezte a szövetségnek a Hriszto Botev Stadion használatát.

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az UEFA az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.