Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Győrt legyőzve hibátlan maradt a Ferencváros

2023. november 15. 21:33 // Forrás: MTI
A Ferencváros saját közönsége előtt 28-22-re felülmúlta a címvédő Győrt a női kézilabda NB I szerdai rangadóján.

Eredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 28-22 (16-11)
gólszerzők
: Bölk 8, Cvijic 7, Klujber, Lekic 6-6, Malestein 1, illetve Brattset, Kristiansen 4-4, Győri-Lukács 3, Szöllősi-Schatzl, Hovden, Haugsted, Nze Minko 2-2, Blohm, Rü, Oftedal 1-1
lövések/gólok: 48/28, illetve 42/22
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 5/4
kiállítások: 6, illetve 4 perc

 A bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú összecsapás várt az Elek Gyula Arénában a Magyar Kupa győztesére, a pontvadászatban nyolc találkozó után hibátlan Ferencvárosra és vendégére, a bajnoki címvédő Győrre, amely egyedüliként veretlen az idei Bajnokok Ligája-idényben, az NB I-ben pedig kilenc győzelemmel és egy vereséggel a tabella élén várta a rangadót. Intő jel volt a kisalföldi együttes számára, hogy a Népligetben még Danyi Gábor vezetésével, 2019. december 29-én nyert legutóbb az ETO (28-27).

A kezdés előtt nyolcvanadik születésnapja alkalmából ünnepélyes körülmények között köszöntötték Takácsné Giba Márta világbajnoki arany- és bronzérmes, KEK-győztes, négyszeres bajnok jobbszélsőt, aki 17 évig kézilabdázott az FTC-ben, volt gólkirály és az év legjobb játékosa is.

A győztes ferencvárosi játokosok ünnepelnek a női kézilabda NB I-ben játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzés után a budapesti Elek Gyula Arénában 2023. november 15-én. A Ferencváros 28-22-re nyert. MTI/Hegedüs RóbertA győztes ferencvárosi játokosok ünnepelnek a női kézilabda NB I-ben játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzés után a budapesti Elek Gyula Arénában 2023. november 15-én. A Ferencváros 28-22-re nyert. MTI/Hegedüs Róbert

"Higgadtnak kell maradni" - fogalmazott előzetesen a Ferencváros honlapján Márton Gréta, ám az első percekben ez egyik félnek sem sikerült, mindkét oldalt hibák jellemezték támadásban. A hazaiak változatlanul fontos hiányzóik, Janurik Kinga és Szöllősi-Zácsik Szandra nélkül álltak fel, előbbi távollétében Böde-Bíró Blanka kezdett a ferencvárosi kapuban és mutatott be fontos védéseket. A kiegyenlített első negyedóra után majdnem másfél percig kettős emberelőnyben kézilabdázhatott az FTC, átvészelték azonban ezt a periódust Ulrik Kirkely tanítványai (8-8), egyenlő létszámnál viszont 21 perc elteltével először alakított ki háromgólos különbséget Allan Heine vezetőedző vendéglátó együttese (11-8).

A játékrész hajrájában "közte háromnál" időt kért Kirkely, ám a kapuban változatlanul remeklő Böde-Bíró vezérletével megőrizte hátsó stabilitását a Ferencváros, amely két perccel a szünet előtt ugyancsak kikérte idejét. A belső posztokon hatékonyan lőttek a ferencvárosiak, akik ötgólos előnnyel vonulhattak pihenőre, a 16 találatukon négy játékosuk osztozott.    

A fordulást követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a címvédő, hét perc alatt kétgólosra faragta lemaradását (18-16), ám a hazai közönség űzte FTC visszaállította az öttalálatos különbséget (23-18). A több ízben elsietett, pontatlan győri támadásokkal szemben a minden labdáért megharcoló vendéglátó olykor a szerencsével sem állt hadilábon a befejezéseknél, az ötvenedik percben 26-19 állt az eredményjelzőn. A 14 hárítással záró Böde-Bíró sorra mutatta be a fontos védéseket, elkedvetlenítve az ETO lövőit, akik az utolsó percekben százszázalékosnak tűnő ziccereket és könnyű passzokat rontottak el, így a Ferencváros megérdemelten aratott magabiztos győzelmet.    

A világbajnokság előtt bajnokit már egyik csapat sem játszik.    

"Nagy csatára számítottam a pályán és a lelátón is, fantasztikus volt a hangulat, ez rengeteget adott nekünk" - értékelt a találkozót követő sajtótájékoztatón Heine, aki első rangadóján irányította az FTC-t. - "Elégedett vagyok így, hogy nyerni tudtunk, nagyon büszke vagyok a játékosaimra, magas szintű kézilabdát mutattak be."    

"Hatvan percen át okosabban kézilabdáztak nálunk" - fogalmazott Kirkely. - "A mai nap nem sikerült úgy, ahogy terveztünk, elemeznünk kell a történteket, hogyan tudunk jobban védekezni és hogy még élesebbek legyünk."

vehir.hu
további cikkek
Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 Xavi Pascual: Nem veszíthetünk a koncentrációból! Veszprém Handball Club Xavi Pascual: Nem veszíthetünk a koncentrációból! Ma este 18.45-kor a Veszprém Handball Club újabb megmérettetés előtt áll a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: a dán ezüstérmes Fredericia érkezik az Arénába. tegnap 11:16 Kézilabda MK: Vármegyei riválist múlt felül a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Kézilabda MK: Vármegyei riválist múlt felül a Veszprémi KKFT Az NB I/B-ben szereplő Veszprémi KKFT 39-24-re nyert a vármegyei élvonalban bizonyító Várpalotai BSK ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa szerdai játéknapján. 2024. október 16. 21:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.