Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak

2023. december 1. 14:53
A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is.

Az esemény részleteiről Varga Endre, a Veszprémi Civil Ház vezetője, valamint az Olt-Alom Állatvédő Egyesület munkatársai, Gaál Éva elnök és Földi Angéla mentésvezető számoltak be a Zugban egy kerekasztal-beszélgetésen.

Varga EndreVarga Endre

A december 9-én, 14 és 18 óra között az ActiCity-ben zajló rendezvény fő célja az állatvédelem népszerűsítése, ennek érdekében több interaktív program is várja az érdeklődőket. Részt vehetünk például egy figyelemfelhívó, látványos flashmobon, melynek témája a „Közös ügyünk az állatvédelem”, és amelynek részeként az örökbefogadás lehetőségeiről is többet megtudhatunk. A színpadon olyan ismert emberek beszélgetnek majd a témáról, mint a rendezvény fővédnöke, Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, továbbá lehetőség nyílik helyszíni tanácsadásra állatorvos vezetésével, valamint a chipek regisztrációs adatainak ellenőrzésére. Az eseményen szeretnék megszólítani a fiatalokat is, hiszen a felelős állattartásra nevelés esetében is az a legjobb, ha egészen kicsi korban elkezdődnek. Nekik gyerekeknek szóló foglalkozásokkal és színezőkkel készülnek a szervezők, valamint egyéb bemutatók is színesítik majd a programot.

Gaál ÉvaGaál Éva

A rendezvény legfontosabb része emellett egy adománygyűjtő akció az Olt-Alom Állatvédő Egyesület számára. A szervezet évek óta végez ebrendészeti tevékenységet Veszprémben és a térségben: begyűjtik a közterületekről a kóbor kutyákat, akiket aztán igyekeznek minél hamarabb gazdásítani. Foglalkoznak preventív állatvédelemmel is, azaz a kóbor macskák ivartalanítását szintén elvégzik, akiket a lábadozás után visszahelyeznek, valamint magánszemélyek állatainak ivartalanítását is végzik a nem kívánt szaporulat megelőzésére. Az adó 1%-ból származó összeget kizárólag erre a tevékenységre fordítják, karácsonyi adománygyűjtő akciójuk várható bevételével is ezzel járulnának a hozzá.

Az akció egyébként nem csupán az adventi vásár ideje alatt tart, december 9-től egészen december 20-ig várják az adományokat.

A pénzadományokat az alábbi számlaszámon tudják fogadni, aki utalna:

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület
MHB Bank 73900236-11043168
A közleményben kérik feltüntetni: „Oltalom adomány”

Földi AngélaFöldi Angéla

Ha valaki tárgyi adományt szeretne felajánlani, azt szintén megteheti akár a vásár helyszínén: tisztítószereknek, jutalomfalatoknak, játékoknak, jó minőségű tápnak mindig örülnek, vagy az akció végéig ezeken a helyeken: Veszprém Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodája (8200 Veszprém, Kossuth u. 10. 1. emelet 107. – hétköznapokon 9:00-15:00), Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermek és Ifjúsági Könyvtár részlege (8200 Veszprém, Komakút tér 3. – hétköznapokon 9:00-15:00)

A helyszínen továbbá különböző kézműves könyvek szintén megvásárolhatók adományként.

A Veszprém Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ az Adventi Civil Börzén túl is több programmal, lehetőséggel várja azokat, akik tenni szeretnének valami jót a közösségért. Idén 10. alkalommal adják át a megye önkéntese és ifjúsági önkéntese díjat, februárban pedig civil véradást tartanak, valamint igyekeznek a fiatalokat is megszólítani azzal kapcsolatban, hogyan tudnak önkéntesként feladatokat vállalni akár egy civil egyesületnél, akár az állatvédelem területén.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.