Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
27°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
27°C

Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás

2023. december 1. 23:28
Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható.

Dr. Kristóf Mihályné, a Zonta Club Veszprém alelnöke elsőként a színháznak mondott köszönetet, amiért a kiállítás otthonául szolgál. Az Art Natura 2015-ben alakult, a festészetet tanulni vágyók számára. Bottyán Marianna évente több alkalommal szervez tábort, ahol elsősorban a szabadban alkotnak a résztvevők, impresszionista stílusban.

Ezen táborban a közvetlen táj élmény, a fények megfigyelése adja a témát. A szóban forgó kiállítást is ezek ihlették, a legkedvesebb élmények kiemelésével. Bottyán már nem először támogatja a csoportot. A jótékony célra felajánlott festménye: Szüreti capriccio. A kiállítás anyaga Patakiné Pál Erzsébet, S. Hontai Mária, Sövényházi Krisztina, Varga Judit, Ványa Magdolna műveit is tartalmazza. A festmények megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják. A folytatásról is szó esett: a Pannon Egyetem aulájában, december 9-én lesz jótékonysági koncert.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy az épület ilyen nemes célt támogathat. Mint az köztudott, a teátrum számára rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás, minden jótékony célú kezdeményezés, éppen ezért a színházat sokan titulálják a következőképpen: „több mint színház.” Kellerné Egresi Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra: tegyünk mindig olyat, amivel adni tudunk, és tegyük szebbé a nehéz hétköznapokat!

Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg hivatalosan is a kiállítást. Köszönetet mondott a Zonta Clubnak, mely már harmincadik éve rendezi meg az adventi jótékonysági kiállítását, s koncertjét. Az alpolgármester szerint ezek a hagyományok tették lehetővé, hogy Veszprém elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Az ilyen jellegű közösségek adnak önbizalmat a városnak, és példát mutatnak összetartásról, miközben gazdag kulturális kínálattal látják el a várost - fogalmazott Brányi Mária.

Az ünnepélyes megnyitón Hirschl Laura és Keller Márton, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, énekes előadásukkal emelték az est fényét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. tegnap 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.