Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás

2023. december 1. 23:28
Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható.

Dr. Kristóf Mihályné, a Zonta Club Veszprém alelnöke elsőként a színháznak mondott köszönetet, amiért a kiállítás otthonául szolgál. Az Art Natura 2015-ben alakult, a festészetet tanulni vágyók számára. Bottyán Marianna évente több alkalommal szervez tábort, ahol elsősorban a szabadban alkotnak a résztvevők, impresszionista stílusban.

Ezen táborban a közvetlen táj élmény, a fények megfigyelése adja a témát. A szóban forgó kiállítást is ezek ihlették, a legkedvesebb élmények kiemelésével. Bottyán már nem először támogatja a csoportot. A jótékony célra felajánlott festménye: Szüreti capriccio. A kiállítás anyaga Patakiné Pál Erzsébet, S. Hontai Mária, Sövényházi Krisztina, Varga Judit, Ványa Magdolna műveit is tartalmazza. A festmények megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják. A folytatásról is szó esett: a Pannon Egyetem aulájában, december 9-én lesz jótékonysági koncert.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy az épület ilyen nemes célt támogathat. Mint az köztudott, a teátrum számára rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás, minden jótékony célú kezdeményezés, éppen ezért a színházat sokan titulálják a következőképpen: „több mint színház.” Kellerné Egresi Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra: tegyünk mindig olyat, amivel adni tudunk, és tegyük szebbé a nehéz hétköznapokat!

Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg hivatalosan is a kiállítást. Köszönetet mondott a Zonta Clubnak, mely már harmincadik éve rendezi meg az adventi jótékonysági kiállítását, s koncertjét. Az alpolgármester szerint ezek a hagyományok tették lehetővé, hogy Veszprém elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Az ilyen jellegű közösségek adnak önbizalmat a városnak, és példát mutatnak összetartásról, miközben gazdag kulturális kínálattal látják el a várost - fogalmazott Brányi Mária.

Az ünnepélyes megnyitón Hirschl Laura és Keller Márton, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, énekes előadásukkal emelték az est fényét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. ma 11:39 Hogyan született a Balaton mint álom? Hogyan született a Balaton mint álom? A hatvanas-hetvenes évek balatoni nyaralókultúráját megidéző kiállítás nyílt a Laczkó Dezső Múzeumban csütörtökön. ma 17:35 Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta A Komáromi Sándor vezette Pannon Színitanoda számos elismerést zsebelt be az elmúlt időszakban. Vezetője megkeresésünkre részletesen elmondta, pontosan milyen fesztiválokon jártak, de megtudtuk azt is, hogy Komáromi Sándor csapatához még most sem késő csatlakozni. tegnap 12:11 Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét kereszténység Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét A Szentatya májusban döntött arról, hogy Bódi Mária Magdolnát a boldogok sorába emeli, ezzel a Veszprémhez kötődő szentéletű személyek között Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent Margit mellett immáron a vértanúhalált halt fiatal lányt is tisztelhetik a keresztény katolikusok. Van viszont még egy olyan ember, akinek élete összefonódott Veszprémmel, mégis Olaszországban sokkal nagyobb kultusz övezi a nevét, mint Magyarországon. Boldog Ilona a mai Margit-romok között élte az életét, a legendák pedig arról szólnak, hogy itt több csoda is történt az apácával, de mindez csupán egy középkori egyházpolitikai vita miatt lett szélesebb körben ismert. 2024. június 18. 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.