Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás

2023. december 1. 23:28
Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható.

Dr. Kristóf Mihályné, a Zonta Club Veszprém alelnöke elsőként a színháznak mondott köszönetet, amiért a kiállítás otthonául szolgál. Az Art Natura 2015-ben alakult, a festészetet tanulni vágyók számára. Bottyán Marianna évente több alkalommal szervez tábort, ahol elsősorban a szabadban alkotnak a résztvevők, impresszionista stílusban.

Ezen táborban a közvetlen táj élmény, a fények megfigyelése adja a témát. A szóban forgó kiállítást is ezek ihlették, a legkedvesebb élmények kiemelésével. Bottyán már nem először támogatja a csoportot. A jótékony célra felajánlott festménye: Szüreti capriccio. A kiállítás anyaga Patakiné Pál Erzsébet, S. Hontai Mária, Sövényházi Krisztina, Varga Judit, Ványa Magdolna műveit is tartalmazza. A festmények megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják. A folytatásról is szó esett: a Pannon Egyetem aulájában, december 9-én lesz jótékonysági koncert.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy az épület ilyen nemes célt támogathat. Mint az köztudott, a teátrum számára rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás, minden jótékony célú kezdeményezés, éppen ezért a színházat sokan titulálják a következőképpen: „több mint színház.” Kellerné Egresi Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra: tegyünk mindig olyat, amivel adni tudunk, és tegyük szebbé a nehéz hétköznapokat!

Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg hivatalosan is a kiállítást. Köszönetet mondott a Zonta Clubnak, mely már harmincadik éve rendezi meg az adventi jótékonysági kiállítását, s koncertjét. Az alpolgármester szerint ezek a hagyományok tették lehetővé, hogy Veszprém elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Az ilyen jellegű közösségek adnak önbizalmat a városnak, és példát mutatnak összetartásról, miközben gazdag kulturális kínálattal látják el a várost - fogalmazott Brányi Mária.

Az ünnepélyes megnyitón Hirschl Laura és Keller Márton, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, énekes előadásukkal emelték az est fényét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben kultúra Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben Március 5-én lesz nyolcvan éve, hogy 1944-ben, XII. Pius pápa kinevezte Mindszenty Józsefet a Veszprémi Egyházmegye püspökévé. E jeles évfordulóra emlékezve Dr. Udvardy György érsek atya örömmel hirdette meg a "Mindszenty 80 évet" , amely most vasárnap vette kezdetét a Veszprémi Főegyházmegyében. tegnap 13:13 Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. 2024. március 1. 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. 2024. március 1. 15:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.