Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C

Jubileumot ünnepelt a Bárczi

2023. december 2. 10:22
Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában. 

Az ünnepségen az iskola tanulói színes műsorcsokorral lepték meg a vendégeket. 

A kisegítő iskola 1948-ban jött létre négy osztállyal. Kezdetben a Jókai utca 48. szám alatt, a mai Gizella Hotel épületében működött, az évtizedek során azonban egyre nőtt a létszám, és az intézmény kinőtte a helyét. 1992-ben költözhetett át a Batthyány utcai egykori bölcsődébe, ahol tizenöt tantermet, tornatermet, könyvtárat, speciális fejlesztő szobákat vehettek birtokba.

A pénteki gálán Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: a gyerekek előadásában megmutatkozott az a lélek, empátia és vidámság, ami a Bárczi iskolát jellemzi. Igazi iránytű ez az intézmény a többi közösség számára, jó volt látni, ahogy a gyerekek egymást biztatták. Ilyen egy igazi közösség, Veszprémet az ilyen közösségek teszik erőssé.

Porga Gyula polgármester szerint egy iskolai gálána  szülők olyan titkokba nyernek bepillantást, amelyek egyébként rejtve maradnak előttük. A gyerekek iskolai életéről csak elbeszélésekből és a naplóból értesülnek, ilyenkor azonban láthatják, hogyan működnek együtt közösségként a gyerekek. Ilyenkor rájövünk, hogy bár fontosak az érdemjegyek, a legnagyobb örömet mégis az okozza, ha a gyerekünket boldognak látjuk és jól érzi magát a közösségében. Ott érezzük otthon magunkat, ahol észrevesznek minket és figyelnek ránk; a Bárcziban tapasztalt egymásra figyelésre pedig az élet minden területén szükség lenne – fogalmazott a polgármester.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. ma 15:23 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. ma 13:33 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. tegnap 14:33 Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét Laczkó Dezső Múzeum Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét A Lackó Dezső Múzeum munkatársai a Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel közösen elkezdték feldolgozni a nemrég elhunyt id. Gombor József hagyatékát. Néhány éven belül lehet, hogy új formában, de ismét láthatja a közönség Veszprém fénybe borulásának történetét. tegnap 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.