Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Jubileumot ünnepelt a Bárczi

2023. december 2. 10:22
Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában. 

Az ünnepségen az iskola tanulói színes műsorcsokorral lepték meg a vendégeket. 

A kisegítő iskola 1948-ban jött létre négy osztállyal. Kezdetben a Jókai utca 48. szám alatt, a mai Gizella Hotel épületében működött, az évtizedek során azonban egyre nőtt a létszám, és az intézmény kinőtte a helyét. 1992-ben költözhetett át a Batthyány utcai egykori bölcsődébe, ahol tizenöt tantermet, tornatermet, könyvtárat, speciális fejlesztő szobákat vehettek birtokba.

A pénteki gálán Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: a gyerekek előadásában megmutatkozott az a lélek, empátia és vidámság, ami a Bárczi iskolát jellemzi. Igazi iránytű ez az intézmény a többi közösség számára, jó volt látni, ahogy a gyerekek egymást biztatták. Ilyen egy igazi közösség, Veszprémet az ilyen közösségek teszik erőssé.

Porga Gyula polgármester szerint egy iskolai gálána  szülők olyan titkokba nyernek bepillantást, amelyek egyébként rejtve maradnak előttük. A gyerekek iskolai életéről csak elbeszélésekből és a naplóból értesülnek, ilyenkor azonban láthatják, hogyan működnek együtt közösségként a gyerekek. Ilyenkor rájövünk, hogy bár fontosak az érdemjegyek, a legnagyobb örömet mégis az okozza, ha a gyerekünket boldognak látjuk és jól érzi magát a közösségében. Ott érezzük otthon magunkat, ahol észrevesznek minket és figyelnek ránk; a Bárcziban tapasztalt egymásra figyelésre pedig az élet minden területén szükség lenne – fogalmazott a polgármester.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben kultúra Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben Március 5-én lesz nyolcvan éve, hogy 1944-ben, XII. Pius pápa kinevezte Mindszenty Józsefet a Veszprémi Egyházmegye püspökévé. E jeles évfordulóra emlékezve Dr. Udvardy György érsek atya örömmel hirdette meg a "Mindszenty 80 évet" , amely most vasárnap vette kezdetét a Veszprémi Főegyházmegyében. tegnap 13:13 Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. 2024. március 1. 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. 2024. március 1. 15:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.