Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Golovin: az volt a cél, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk

2023. december 2. 23:02 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Kamerun 39-20-as szombati legyőzésekor az volt a magyar női kézilabda-válogatott célja, hogy ott folytassa, ahol a Paraguay elleni nyitókörös találkozón abbahagyta a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság helsingborgi csoportjában.

 "Az volt a cél, hogy például a védekezésben folytassuk ott, ahol abbahagytuk, ez nagyjából fél órán át működött" - fogalmazott. Mint mondta, inkább mindenki labdával kezdeményezett, ami nyitott védekezés ellen nem működik, emiatt volt sok labdaeladás. Az MTI kérdésére, hogy okozhatta-e izgulás a félidők elején tapasztalt pontatlan perceket, azt felelte: nagyon figyelnek rá, de lehet, hogy közrejátszott.    

"Dadogós volt akkor a játék, sok volt a pontatlanság, gyorsabban futottunk, mint a labda ment, ennek is köszönhető."

Kapcsolódó cikk
Kamerun legyőzésével középdöntős a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott biztosította helyét a középdöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon azzal, hogy 39-20-ra legyőzte Kamerunt szombaton a csoportkör második fordulójában, Helsingborgban.

Rámutatott: a Montenegró elleni rangadó előtt még egy napjuk van a felkészülésre. A kulcsmérkőzés előtt fontos, hogy szét tudták osztani a játékidőket, már mindenki tapasztalta a vb légkörét. Klujber Katrin játékideje volt több az ideálisnál, rá a balkániak ellen is nagymértékben lesz szükség, ezért kapott az első félidőben 17, a másodikban 15 percet, ami jót tett az erőállapotának.

A születésnapján négyszer eredményes Albek Annát a találkozó után énekkel köszöntötték a szurkolók.

A győztes magyar válogatott az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Kamerun mérkőzés után a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án. Magyarország-Kamerun 39-20. MTI/Illyés TiborA győztes magyar válogatott az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Kamerun mérkőzés után a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án. Magyarország-Kamerun 39-20. MTI/Illyés Tibor

"Hidegrázós, nagyon jó érzés a nemzeti csapatban ünnepelni a születésnapomat. Kiskorom óta ez volt az álmom, hogy majd pályán lehessek ekkor, hiszen a világversenyek mindig ekkor vannak, mindig úgy tekintettem a tévén keresztül ezekre a meccsekre, mint külön születésnapi ajándékokra. Nagyon jó érzés volt a pályán lenni" - fejtette ki az MTI-nek az első találkozót betegség miatt kihagyó Albek, aki egész héten a csapattal edzett, így teljesen fittnek érzi magát.

Leszögezte: nem volt elégedett a teljesítményével, mivel nem használta ki valamennyi lehetőségét. Előretekintve kiemelte, mindenki nagyon motivált az együttesből, mivel tudják, mennyi múlik rajta, komolyan veszik a feladatot és meg szeretnék ragadni a lehetőséget.

Az eredeti posztját tekintve beálló Füzi-Tóvizi Petra rövid időre kényszerből a szélen játszott. Mint elismerte: van még mit fejlődnie ezen a területen. A kameruniakat kiszámíthatatlan stílusúaknak nevezte.    

"Ez volt benne a nehéz, szerintem néha még ők sem tudták, hogy mit szeretnének" - vélekedett. - "A montenegróiak teljesen más stílusban játszanak, az kicsit közelebb áll hozzánk, mint ez."

A középdöntőbe legalább két pontot már visz a nemzeti csapat, amely hétfőn 20.30-tól a csoportkör rangadóján a szintén két sikerrel kezdő Montenegróval találkozik. A legjobb nyolc közé kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió.

Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ott a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál négyes három továbbjutójával találkoznak a magyarok Göteborgban, ahonnan az első két együttes kerül a negyeddöntőbe.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. 2024. április 24. 14:59 Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.