Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C

Golovin Vlagyimir: mindenki tudja, miért van itt

2023. december 3. 21:33 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint minden játékosa tudja, mi a tét és mit kell tennie Montenegró ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének záró fordulójában, a nyolc közé jutás szempontjából kulcsfontosságú hétfői rangadón.

Golovin a vasárnapi pihenőnapon a nemzeti csapat szállodájában az MTI-nek azt mondta, valamennyi játékosa rendben van. A nyitókörben kisebb sérülést begyűjtő és a Kamerun elleni szombati találkozót az orvosi stáb kérésére kihagyó szélsők, Győri-Lukács Viktória és Márton Gréta is részt vesznek a délutáni edzésen és teljes értékű munkát végezhetnek, így a jelenlegi helyzet alapján mindenki bevethető lesz hétfőn. Rámutatott: a montenegrói együttes az első két mérkőzésén ügyelt arra, hogy játékosai "ne nagyon fáradjanak el", a keretét rotáló Bojana Popovic szövetségi kapitány 15 percenként cserélte őket.

"Semmi újat nem láttam tőlük" - mondta, hozzátéve: a balkániak hétfői felkészülési mérkőzéséből, amelyen 26-25-re kikaptak a várhatóan középdöntős csoportellenfél horvátokból, több tanulságot lehetett leszűrni, mint a rivális eddigi két vb-meccséből. Saját csapata kapcsán azt mondta: extra terhelést nem kapott senki, megfelelően tudták szétosztani a játékidőt, amit eddig terveztek, az működik, biztos benne, hogy ez továbbra is így lesz.

"A kapusok rendben vannak, az edzésmunka is. Megvan a motiváció is, mindenki tudja, miért van itt és hogy mit kell tennie."

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Kamerun mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án. MTI/Illyés TiborGolovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Kamerun mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án. MTI/Illyés Tibor

A magyarok csütörtökön Paraguayt 35-12-re, szombaton Kamerunt 39-20-ra győzték le a csoportkörben, utóbbi sikerükkel biztosították továbbjutásukat. A Montenegró elleni meccs hétfőn 20.30-kor kezdődik. 

Az eladott labdákat nevezte kulcskérdésként, együttesének Kamerun ellen az első félidőben 11, a másodikban öt technikai hibája volt. A hollandok elleni második, múlt vasárnapi felkészülési találkozón, amikor jól teljesített a csapat, hét volt, "ami szerintem tökéletes". Célkitűzésként azt nevezte meg, hogy tízen belül kell maradni.

"Ezen a szinten minden hibát azonnal megbüntet az ellenfél" - mondta.

A Kamerun ellen ötször eredményes jobbszélső, Töpfner Alexandra kiemelte: csapattársai nagyon jól kiszolgálták labdákkal.

"Hellyel-közzel eredményes is voltam, persze hibák így is becsúsztak, ezeket majd a továbbiakban ki szeretném javítani."

Hétfőre előretekintve azt mondta, régóta tisztában vannak vele, hogy ez lesz a legnehezebb csoportmérkőzésük, titkon készültek is edzésen a balkániak ellen.    

"Az első két meccsen nem minden taktikánkat fedtük fel, nehéz mérkőzés lesz, de szeretnénk a csoportkört győzelemmel zárni" - hangsúlyozta. Az első két mérkőzésen megszerzett lendületet és jó csapategységet szeretnék továbbvinni a csoportrangadóra.

"Nagyon kemény védekezés kell, itt már komolyabb játékosok vannak. A beállójátékuk nagyon erős, arra mindenképp figyelnünk kell, illetve a technikai hibákat szeretnénk alacsony szinten tartani és könnyű gólokat szerezni" - vázolta fel Töpfner.

Az ebédelni tartó csapat egy részét Debreczeni-Klivinyi Kinga kislánya kötötte le, többen is játszottak vele, köztük Szöllősi-Schatzl Nadine is, aki szintén remekelt az afrikaiak ellen, hatszor talált be. Bízik benne, hogy Montenegró ellen is hangsúlyos lesz a szélsők szerepe, ezáltal lehet a belső poszton játszókat tehermentesíteni, illetve a gyors megindulásokkal könnyű gólokhoz segíteni a válogatottat.    

"A csapat nagyon egyben van, jó a hangulat, nem érzek semmiféle feszültséget, mindenki tudja, hogy miért vagyunk itt és mindenkiben látom a motivációt is" - hangsúlyozta. Hozzátette, ismerik a hétfői ellenfelet, a stílusát, a mentalitását, bízik benne, hogy fölé tudnak kerekedni. Mint mondta, neki plusz löketet, motivációt és akaratot ad a tét, nem túlságosan stresszelős típus, ezt igyekszik a csapatnak is továbbsugározni. - "Nem szabad nyomásként felfogni, inkább nagy lehetőségként kell tekinteni rá!"

A szombaton Kamerun ellen a záró tíz percben vb-n debütáló kapus, Bukovszky Anna elárulta: nagyon izgult, de örült, hogy pályára léphetett. A kapujára tartó hat lövésből négyet hárított, mint mondta, igyekezett kizárni, hogy vb-n áll a kapuban és csak a feladatára koncentrálni. Kiemelte, hogy társai befogadták és nagyon segítik őt, különösen a kapusok, Böde-Bíró Blanka és Szemerey Zsófia, illetve Tatai Péter kapusedző támogatják és biztatják, akikkel a kereten belül egy kisebb csapatot alkotnak.

A középdöntőből, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál négyes három továbbjutójával találkoznak a magyarok Göteborgban, az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe. Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig - amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezős helye - részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.