Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több mint egy tucat birkózóérem

2023. december 3. 21:41 // Forrás: Veszprémi Dózsa SK
Három arany-, hat ezüst- és négy bronzérmet szereztek a Veszprémi Dózsa sportolói a III. Szondi Birkózó Gálán.

Népes csapattal vettek részt a Veszprémi Dózsa birkózói az Ősiben rendezett viadalon, ahol közel kétszáz induló mérte össze tudását az ország számos pontjáról érkező klubok képviseletében.

A legtöbb érmet gyermek korosztályban érték el a veszprémiek. A fiúk között Faragó Attila (gyermek 2.) 20 kg-ban, Kálmán Martin (gyermek 2.) 22 kg-ban, Izsák Attila (gyermek 2.) 24 kg-ban, Godzsa Koppány (gyermek 2.) 26 kg-ban szerzett ezüstérmet, Cserháti László (gyermek 1.) pedig 53 kg-ban bronzérmet. A lányok között Kocsis Palmira (gyermek 2) 30 kg-ban az első, Martinek Bianka (gyermek 1.) 30 kg-ban a második helyen végzett.

A diák 2 korosztály 47 kg-os súlycsoportjában Budai Bence bronzérmet vehetett át. Diák 1-ben négy érmet hoztak haza a dózsások: Novák Csongor 46 kg-ban nyert, Kónya Torda 84 kg-ban második lett, míg Vida Csanád 54 kg-ban, Kasztner Marcell pedig 80 kg-ban szerzett bronzérmet. A serdülők között is született egy veszprémi érem: Novák Attila 63 kg-ban bizonyult a legjobbnak. 

Fotó: Veszprémi Dózsa SKFotó: Veszprémi Dózsa SK

A veszprémi birkózók felkészítését Faragó Zsolt és Izsák Károly irányítja, valamint bekapcsolódott az edzői munkába tanítványuk, a pécsi egyetemi tanulmányai után hazatérő Krebsz Botond is.

A klubnál megfigyelhető egy generációváltás is. A csapat korábbi gerincéhez tartozó birkózók, Faragó Attila, Kocsis László, Izsák Attila és Horváth Attila apaként tért vissza a birkózó szőnyegre, és gyermekeikkel igyekeznek megszerettetni kedvenc sportágukat. Többen terveznek versenyezni is a veterán korosztályban, valamint hosszabb kihagyás után visszatért a birkózó szőnyegre az utánpótlás korosztályokban többszörös magyar bajnok Krebsz Martin is, aki a felnőtt mezőnyben szeretné megméretni magát.

A Veszprémi Egyetemi SC-vel kialakított együttműködés eredményeként a dózsás birkózó edzések a Veszprémi Stadionban található Küzdősport Centrumban zajlanak, ahol a VESC küzdősport szakosztálya széles palettát kínál, közte a fentebb már említett Faragó Attila grappling és MMA edzéseit is.

III. Szondi Birkózó Gála – eredmények

Gyermek 2.
Kocsis Palmira 30 kg 1. hely
Faragó Attila 20 kg 2. hely
Kálmán Martin 22 kg 2. hely
Izsák Attila 24 kg 2. hely
Godzsa Koppány 26 kg 2. hely

Gyermek 1.
Martinek Bianka 30 kg 2. hely
Cserháti László 53 kg 3. hely
Diák 2.
Budai Bence 47 kg 3. hely

Diák 1.
Novák Csongor 46 kg 1. hely
Kónya Torda 84 kg 2. hely
Vida Csanád 54 kg 3. hely
Kasztner Marcell 80 kg 3. hely

Serdülő
Novák Attila 63 kg 1. hely

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.