Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C

Golovin Vlagymir: fejben dőltek el a dolgok

2023. december 5. 8:03 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint fejben dőltek el a dolgok, és a második félidő elején a támadójáték akadozására fókuszálva esett vissza a magyar női kézilabda-válogatott addigi kiváló teljesítménye, ezért kapott ki Montenegrótól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, hétfőn Helsingborgban.

A szövetségi kapitány az interjúzónában értékelve azt mondta: az első játékrészben nem látta jelét annak, ami a fordulás után bekövetkezett.    

A magyarok 10-7-es előnyben voltak a szünetben, végül azonban 24-18-ra kikaptak.

"Azt beszéltük az öltözőben, hogy amit addig csináltunk, azt folytassuk. Arról is beszéltünk, hogy a mérkőzések többsége a második félidő első tíz percében dőlt el, sajnos pont ebben a periódusban nem voltunk élesek. A kialakított helyzeteket nem sikerült góllal befejezni, a védekezésben pedig azzal foglalkoztunk, hogy elöl nem sikerült, és nem azzal, ami a feladat lett volna" - fejtette ki. Mint mondta, gyorsan elfogyott a szünetig kiharcolt háromgólos előny, amikor a rivális átvette a vezetést, onnan szárnyalt, együttese pedig bármit csinált, semmi nem sikerült.    

Kiemelte: játékosai tudták, mit akarnak, óriásit küzdöttek, ám a második félidőben nem volt jó a válogatott játéka.

Papp Nikoletta, Bordás Réka és Juhász Gréta (b-j) az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Montenegró - Magyarország mérkőzés végén a svédországi Helsingborgban 2023. december 4-én. A magyar válogatott 24-18-ra kikapott Montenegrótól, így két pontot visz magával a középdöntőbe. MTI/Illyés TiborPapp Nikoletta, Bordás Réka és Juhász Gréta (b-j) az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Montenegró - Magyarország mérkőzés végén a svédországi Helsingborgban 2023. december 4-én. A magyar válogatott 24-18-ra kikapott Montenegrótól, így két pontot visz magával a középdöntőbe. MTI/Illyés Tibor

A folytatásra nézve azt mondta: remény mindig van, de nem lesz egyszerű, mivel a következő ellenfelek sem gyengék, a következő két napban a jelenlegi lelkiállapotból ki kell jönni. Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: fejben dőltek el a dolgok.

"Amikor jobban játszottunk, ment a támadójátékunk, aztán elkezdett akadozni, mi pedig azzal foglalkoztunk, hogy miért nem ment a támadásunk, ezáltal kevésbé törődtünk a védekezéssel. Ennek volt köszönhető a sok hiba, utána már lyukas volt a védekezésünk a beálló körül" - mutatott rá a vereség okára Golovin.

A szünetig védekezésben és támadásban egyaránt remeklő Papp Nikoletta szerint a második félidőben a kihagyott helyzeteken kezdtek el görcsölni.

Ezt átvittük a védekezésbe is, amik az első félidőben működtek, azok ezután már nem jöttek össze: ütemre nyitogattuk a falat a beállónak. Ezeket az első félidőben szépen tudtuk tartani, csak aztán az ellenfél kapusa belemászott a fejünkbe a ziccervédésekkel és ezen nem tudtunk túllendülni" - fejtette ki a háromszor eredményes jobbátlövő a mérkőzés legjobbjának választott, 16 védést bemutató Marta Batinovic kapcsán.    

"Nehéz úgy védeni, ha nincs előtted védekezés, kicsit cserben hagytuk Böde-Bíró Blankát is, ott már nagyon nehéz dolga volt neki is, mert folyton kapta a ziccereket" - árulta el a visszaeső kapusteljesítmény okát.

A játékosokat láthatóan megviselte a vereség, Debreczeni-Klivinyi Kinga például sírva sétált el.

"Az első félidő extázis volt, mind a védekezés, mind a támadás működött" - mondta Simon Petra, aki szerint a második játékrészben semmi nem jött össze, amit szerettek volna játszani a megbeszéltek alapján. Bízik benne, hogy a következő találkozókon ez sikerülni fog.    

Elárulta: a szünetben azt beszélték meg, a második félidő első tíz perce meg fogja határozni a mérkőzést, ez így is lett, csak sajnos nem a magyar válogatott javára. Rámutatott: a második játékrészben nagyon sok gólt kaptak beállóból és elveszítették az egy az egy elleni párharcokat.   

"Ezek miatt az aspektusok miatt nem jöttünk ki győztesen a mérkőzésből" - szögezte le a két gólt szerző irányító.  

A csütörtökön Paraguayt, szombaton pedig Kamerunt fölényesen legyőző magyar válogatott a hétfői vereségével két ponttal jutott a göteborgi középdöntőbe, ahol Svédország és Horvátország együttese már biztosan ellenfél lesz, a harmadik rivális pedig Szenegál és Kína csapata közül kerül ki. A hatosból az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe. Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig - amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezős helye - részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.