Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Alternatív energetikai képzés indul

2010. június 26. 5:00
A Pannon Egyetem és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája között 2010. június 21-én ünnepélyes szerződéskötésre került sor.

A kutatás-fejlesztési partnerségről szóló keretmegállapodást a Pannon Egyetem részéről dr. Rédey Ákos, az egyetem rektora, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája részéről dr. Kandikó József, a főiskola rektora írta alá.

A Pannon Egyetem és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája között létrejött együttműködés célja, hogy a két intézmény képzéseinek minőségét és színvonalát tovább emelve közös tantárgyfejlesztést és közös képzések indítását készítse elő, valamint hogy közös pályázati tevékenységek útján a tudományos kutatás-fejlesztési partnerséget erősítse. A partnerek nemzetközi kapcsolatrendszerüket összehangolva szélesítik képzési kínálatukat, valamint a határon túli magyar oktatási portfóliójukat.

A Pannon Egyetem a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájával közösen indít egy új, akkreditált szakképzést: az alternatív energetikai BSc képzést. Ez a szakirány eddig mind a magyar felsőoktatás palettájáról, mind a munkaerőpiacról hiányzott, ám napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik rá a cégek részéről. Hamarosan közös pályázat benyújtására is sor kerül, amelynek célja, hogy a pályázók az általuk kínált minőségi felsőoktatás színvonalát a kutatás-fejlesztés-innováció-oktatás tevékenységeiken keresztül tovább emeljék. A 2010/11-es tanév kezdetétől az együttműködő partnerintézmények hallgatói olyan programokban vehetnek részt, amelyekkel szélesíthetik, bővíthetik a tanulmányaikhoz szükséges ismereteiket. A kölcsönösen kínált programok így az országon belüli hallgatói mobilitást, valamint az intézmények közötti kreditelismerést is könnyebbé teszik.

Ódor Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.