Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

A Katolikus Karitász egész évben segíti a rászoruló családokat

2023. december 12. 13:40
A Veszprémi Érseki Főiskola adott otthont ismét hétfő délelőtt a Veszprém Főegyházmegyei Karitász évértékelő sajtótájékoztatójának. Az idén összesen 28 millió forintnyi támogatással segítette a rászoruló családokat a Katolikus Karitász.
 

Dr. Sebestyén József, az Érseki Főiskola rektora nyitotta meg az eseményt, aki a nélkülözés hitet próbáló terheiről osztotta meg gondolatait, illetve a karitatív szemlélet és életérzés fontosságáról. A főiskolán igyekeznek ezekhez megadni a tanulók számára a szakmai alapokat is az egyetemi tantárgyak kereteiben, hiszen a rektor úgy véli a társadalomtudományi tantárgyak is oktathatók ezen a magasabb hitrendszeren.

A rektor elmondta, a karitász rendezvényeinek befogadásával egy tanulási folyamaton mennek keresztül, a feltétlen szeretet művészetét ismerhetik meg általa.

Dr. Sebestyén József rektorDr. Sebestyén József rektor

Ghiczy László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, aki 23 éve dolgozik szociális területen, elsőként a támogatóknak köszönte meg a segítséget. Kiemelte: a plébániákon működő önkéntes csoportok segítsége nélkül nem tudnának kapcsolatba kerülni a rászoruló családokkal, az ő áldozatos munkájuk elengedhetetlen a karitász tevékenységében.

Az idei évben is több területen nyújtottak támogatást, ilyen volt az Együtt a babákért, amikor 117 család kapott fél évre elegendő pelenkát, a Tartós szeretet, mely során tartós élelmiszert gyűjtöttek a nagyböjti időszakban, vagy például a karitász tábor, a nyár egyik meghatározó programja. A Legyen öröm az iskolakezdés program során 529 családnak könnyítették meg az iskolakezdést, a Lak6tás kezdeményezésben kigyulladt kémény helyreállításában, albérleti díj hátralék kifizetésében és közösköltség rendezésében is segítettek.

Veszprém Város képviseletében Brányi Mária vette át az elismerést az önkormányzati segítségértVeszprém Város képviseletében Brányi Mária vette át az elismerést az önkormányzati segítségért

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának is megköszönték az együttműködést, támogatásukkal a város összes óvodájában jelen lehettek és gyűjtést szerveztek a karitász önkéntesei.

Az összes támogatás 3029 családot érintett, 28 101 941 forint összegben.

Szeptember elsejétől nagy változás lépett a karitász életébe – ezt Szijártó László lelki igazgatótól tudtuk meg. A szakmai és a lelki oldalt hivatalosan is ketté választotta dr. Udvardy György veszprémi érsek, hogy a két oldal megfelelően kivehesse részét a munkából, és a két igazgató a maga oldalát száz százalékosan tudja képviselni, így a karitász még hatékonyabban tud működni.

A jövő évben lelki napokat szerveznek majd önkénteseiknek, illetve lelki gyakorlatokat az érsek atya jóváhagyásával. Az érsek - az esemény utolsó felszólalójaként - a legfontosabbnak azt tartja, a nap végén Krisztushoz hasonlóan cselekszünk, vagy Krisztust nem jelenítjük meg cselekedeteinkben. Jézus Krisztus születésére készülve, a karácsonyi időszakban a karitász feladata, hogy tevékenységük és cselekedetük motivációját újból megtisztítsák és a jövőben is segítség és lelki támaszt nyújtsanak a rászorulóknak.

 

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc A Mester utca állapotára hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Hartmann Ferenc, a Híd a Városért polgármester-, illetve Csóri Péter, a szervezet önkormányzati képviselő-jelöltje. tegnap 13:55 Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond A körzet önkormányzati képviselője a képviselői keretből biztosított forrásokat az intézménynek.  tegnap 12:39 Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbította a jelentkezési határidőt, a költségeket viszont továbbra is bőven a piaci árak alatt tartja az önkormányzat az idei nyári táboroknál. A veszprémi lakhelyű és veszprémi iskolába járó diákok június 5-ig jelentkezhetnek a szünidei táborokra, amelyekről Hegedűs Barbara alpolgármester árult el további részleteket sajtótájékoztatóján. tegnap 12:39 Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. 2024. május 27. 10:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.