Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pálinger: ilyen küzdéssel bármit el lehet érni

2023. december 12. 11:38 // Forrás: MTI
Pálinger Katalin, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke szerint olyan küzdéssel, mint amit a nemzeti csapat hétfőn a horvátok legyőzése során tanúsított a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, bármit el lehet érni.

A magyar válogatott a tizedik helyet szerezte meg a vb-n, ezzel kiharcolta a részvételt az áprilisi olimpiai selejtezőtornára, amelyen Japánnal, Kamerunnal és azzal a legjobb európai csapattal csap össze, amely nem szerez a vb-ről párizsi indulási jogot. A négyesből az első két helyezett jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.

Az MKSZ alelnöke kiemelte: a vb-helyezés a viszonylag legkönnyebb selejtezős pozíciót jelenti.

"Nem így készültünk, sok tanulsága van ennek a világbajnokságnak, amit elemezni kell, tanulni belőle és profitálni. Ezeknek a fiatal játékosoknak minden elvesztett és megnyert meccs rendkívül sokat hozzátesz a karrierjéhez. Nagyon örülök, hogy ez lett a vége, szövetségi szinten rendkívül büszkék lehetünk arra, hogy mindkét csapatunk olimpiai selejtezőtornát játszik" - mondta az MTI-nek Pálinger, aki úgy fogalmazott: le a kalappal a lányok előtt.

Göteborg, 2023. december 11. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 23-22-re győztek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 11-én. MTI/Illyés TiborGöteborg, 2023. december 11. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 23-22-re győztek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 11-én. MTI/Illyés Tibor

"Bízom benne, hogy ez nekik is megadja azt a hitet, hogy ilyen küzdéssel és ekkora szívvel bármit el lehet érni." - hangsúlyozta.

Mint mondta, a női kézilabdában, ahogy magában az egész sportágban, bármi benne van.

A remekül védő csapatkapitányra, Böde-Bíró Blankára is kitért a játékosként olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok egykori kapus.  

"Nem attól világklasszis valaki, hogy hány százalékkal véd, hanem hogy amikor a legjobban kell, akkor kiemelkedő. Mindig kritikus szemmel figyelem, most nemcsak a védései, hanem az egész testbeszéde, a kommunikációja, az attitűdje magasan világklasszis volt. Nagyon büszke vagyok rá és nagyon-nagyon boldog" - fogalmazott Pálinger Katalin.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Párizs 2024 Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Szöllősi-Zácsik Szandra, a bajnok Ferencváros átlövője is bekerült a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. 2024. május 29. 15:46 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.