Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában

2023. december 31. 16:03 // Forrás: MTI
 A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből.

A felmérés szerint 10-ből 9 megkérdezett szokott virslit vásárolni. A vásárlók 48 százaléka keresi a magas hústartalmú virsliket, 39 százalékuk pedig a hústartalmon felül arra is odafigyel, hogy magas minőségű alapanyagokból készült virslit vásároljon.

A legnépszerűbb termékek a sertéshúsból készült virslik, a roppanós virsliket pedig a frankfurti és a bécsi virsli követi a kedveltségi listán. Bár a virsli eredeti recept alapján sertéshúsból készül, a baromfivirslik is egyre népszerűbbek, a megkérdezettek 16 százaléka kifejezetten ezeket a termékeket keresi.

A gyermekes családok általában előnyben részesítik a hámozott és baromfihúsból készült kisebb méretű virsliket, míg a felnőttek inkább a sertéshúsból készült, roppanós virsliket fogyasztják.

vehir.hu
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Tizenöt emberrel szemben indult eljárás tűzijátékokkal kapcsolatos szabálysértések miatt Tizenöt emberrel szemben indult eljárás tűzijátékokkal kapcsolatos szabálysértések miatt Húsz esetben, tizenöt emberrel szemben indult eljárás polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt vasárnap dél és hétfő reggel hat óra között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 2024. január 1. 16:23 Megéri szilveszterkor durrogtatni? Megéri szilveszterkor durrogtatni? Petárda. Vagy tűzijáték. A cikket beharangozó kép mondjuk az előbbi használatának előnyeit hivatott bemutatni, az OMSZ által. Szilveszterhez közeledve többet veszekszünk a pro és kontra érvekről a tűzijáték kapcsán, mint egy átlagos családi karácsonyon a politikáról, pedig ott együtt ünnepel a kommunizmus párti papa, a konzervatív anya és a liberális nézeteket valló újforradalmár tinifiú is.   2023. december 31. 3:10 Ha még nincs programja Szilveszterre... Ha még nincs programja Szilveszterre... Szilveszter napján egésznapos ünneplést szervez az EKF, ami nem csak az óév végét és az új évet ünnepli, de Veszprém és a Bakony-Balaton régió sikereit, ragyogását is. 2023. december 28. 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.