A felmérés szerint 10-ből 9 megkérdezett szokott virslit vásárolni. A vásárlók 48 százaléka keresi a magas hústartalmú virsliket, 39 százalékuk pedig a hústartalmon felül arra is odafigyel, hogy magas minőségű alapanyagokból készült virslit vásároljon.
A legnépszerűbb termékek a sertéshúsból készült virslik, a roppanós virsliket pedig a frankfurti és a bécsi virsli követi a kedveltségi listán. Bár a virsli eredeti recept alapján sertéshúsból készül, a baromfivirslik is egyre népszerűbbek, a megkérdezettek 16 százaléka kifejezetten ezeket a termékeket keresi.
A gyermekes családok általában előnyben részesítik a hámozott és baromfihúsból készült kisebb méretű virsliket, míg a felnőttek inkább a sertéshúsból készült, roppanós virsliket fogyasztják.