Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ferenc pápa bejelentette, hogy nem mond le, Isten szólítja majd magához

2023. december 13. 9:56 // Forrás: MTI / Borítókép: Vaticannews.va
Ferenc pápa egy interjúban arról beszélt, hogy egészségügyi problémái ellenére sohasem gondolt lemondásra, Isten akaratára bízza távozását.

 Ferenc pápa hangoztatta, szem előtt tartja elődje, XVI. Benedek döntését, de azt kéri az Úrtól, akkor mondhassa, hogy elég volt, akármelyik pillanatban is következzék be, amikor az Úr akarja.  A pápa arra utalt, hogy XVI. Benedek 2013 februárjában saját döntéséből távozott az egyházfői tisztségből fizikai gyengeségére hivatkozva. XVI. Benedek volt a második pápa az egyház történetében, aki lemondott. A német pápa egy vatikáni kolostorba vonult vissza, ahol tavaly december 31-én hunyt el.

"XVI. Benedek nagy ember volt, alázatos ember, akinek, amikor szembesült saját korlátaival, bátorsága volt azt kimondani, hogy elég. Példaképnek tartom" - mondta Ferenc pápa. A 86 éves egyházfő hangsúlyozta, hogy amikor az ember öregszik, el kell kezdenie készülődni.

Ferenc pápa hozzátette, hogy már utasításokat adott a temetésével kapcsolatban. Elődei többségével ellentétben azt akarja, hogy ne a Szent Péter-bazilikában, hanem a Santa Maria Maggiore-bazilikában helyezzék el a sírját. Az argentin pápát szoros kapcsolat fűzi a második legnagyobb római bazilikához, amelyben a várost oltalmazó Szűz Mária-ikont őrzik. Ferenc pápa ennél a szent képnél szokott imádkozni utazásai előtt és után. A Santa Maria Maggiore-bazilikában eddig öt pápát, V. Piust, V. Sixtust, XIII. Kelement, V. Pált és IX. Kelement temették el.

Ferenc pápa azt is elárulta, hogy a pápai temetési szertartások egyszerűsítésén dolgozik. "Az én temetésem lesz az új ceremónia főpróbája" - jelentette ki. 

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.