Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ne csak a gyertyaláng életű örömöt éljük meg!

2023. december 17. 16:00
Már csak egyetlen hét maradt szentestéig: szombaton a Margit templomban gyújtották meg a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

Az adventi koszorú harmadik, rózsaszínű gyertyája az örömet jelképezi – fejtette ki Tornavölgyi Krisztián atya. Ez az öröm egy kicsit megtöri az adventi bűnbánatot, és emlékezteti az embereket arra, hogy közeleg Jézus  születése, az öröm ideje, a karácsony. Isten tartós örömökre hív minket, nem olyan gyertyaláng életűekre, amelyeket a karácsonyfa alatt található ajándékok okoznak. 

Azt tapasztalhatjuk, hogy egyre kevesebb a jó kedélyű, boldog ember. Ahogy a kényelem növekszik otthonunkban, a boldogság egyre inkább fogy. Sokan kizárólag az anyagiaktól várják az örömöt, de ez gyorsan múló elégedettség.

Egy héttel karácsony előtt mindenki szeretne eleget tenni az elvárásoknak karácsonyra: sütni, főzni, takarítani, megvásárolni az ajándékokat. Azonban ne engedjük, hogy az öröm ilyen formában való kifejezése megakadályozzon az öröm átélésében. Az ünnep fő forrását nem ezek jelentik, hanem Jézus Krisztus. Isten, aki annyira szerette az embert, hogy testet öltött, átjárást teremtett az isteni és az emberi szféra között. 

Porga Gyula polgármester a harmadik adventi gyertya meggyújtása előtt arról beszélt: fontos, hogy ne csak  családi körben ünnepeljünk, hanem a szélesebb közösségre is sugározzon ki a csoda, amit otthon megélünk. Az adventi időszak a várakozás ideje, és arra is alkalmas, hogy megálljunk, elcsendesedjünk, számot vessünk, megnézzük, honnan hova jutottunk. 

“Ott tudunk jó életet élni, ahol az emberi viszonyaink rendezettek, ahol a konfliktusokat emberi módon tudjuk kezelni, észrevesszük, aki segítségre szorul, ahol senki nem érzi magát egyedül. Bízom benne, hogy a mögöttünk álló tartalmas év közelebb hozott minket egymáshoz” – fejezte ki reményét a polgármester. 

A város adventi koszorújának harmadik gyertyáját Tornavölgyi Krisztián atya, Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő gyújtották meg.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. ma 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. ma 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   ma 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.