Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

Musical készül Zorán dalaiból

2008. május 28. 22:33
Zorán 28 dalát fűzi össze, és az énekes életét mutatja be a Boldog idők című musical, melynek ősbemutatóját Balatonfüreden, a FüredFesten láthatja majd a közönség. Presser, Dusán és hat külföldi szerző adják a dalokat, melyeket képileg Vándorfi László álmodott színpadra. Az előadás hatalmas klasszis lehet, hiszen ily módon életre kelnek a 60-as évek slágerei, s megismerhetővé válnak a szerzők, és maga a legenda, Zorán örömei, szerelmei és gyötrelmei.
Vándorfi három évvel ezelőtt döntötte el, hogy színpadra alkalmazza Zorán legismertebb dalait. A két művészt régi barátság fűzi össze. 2005-ben a Pannon Várszínház színészei már koreográfiákat adtak elő a zenész élő koncertjén, s ezt a pillanatot álmodta tovább a rendező. A Boldog idők előkészítése ősszel kezdődött, hiszen hosszú idő, mire minden hozzájárulást sikerül beszerezni a zeneszerzőktől, s rendeződnek a jogdíjak is. Zorán olyan világhírű sztárok dalait énekelhette, mint Chris Rea, Sting vagy Leonard Cohen.A musicalt 28 dal alkotja majd, melyek kapcsolódnak egymáshoz, és egységet alkotnak prózai szöveg nélkül. Nincs is szükség beszédre, szavakra, az első hazai rock generáció visszatérő motívumai sok mindent láttatnak, leginkább a Pink Floyd Falhoz hasonlítanám - mondta a Vehírnek Vándorfi László, rendező. Zorán három énje jelenik majd meg a színpadon: az általános Zorán figura, akinek kívülről látják őt; egy gyermeki én, egy bohóc, aki mindig kimondja az igazságot; és a cinikus, aki mindig visszakérdez. Az előadás egyik kulcsdala éppen a Cohen-dal, - meséli a rendező. Amikor felcsendül a Záróra, az életvégi kocsmába megérkezik a vándor, vagyis maga Zorán.Körülötte néma, megmerevedett panoptikum, és lassan megelevenednek a figurák, élni kezd a múlt. Érdekes kérdés, hogy ez a múlt vajon kinek a múltja. Az előadóművészé, Zoráné, vagy minden dalszöveg írójáé, a testvéré, Dusáné. Most, hogy a dalszövegek szerepekké válnak, még jelentősebb a gondolati tartalom. De kiről szólnak a dalok? Mennyire élnek külön életet a Sztevanovity-testvérek, vagy akár a harmadik barát, a zeneszerző, Presser Gábor? Ők hárman egy család.

A musical koreográfusa Krámer György.

Füssy Angéla
további cikkek
A balatoni fehérborok közt a legjobb a Veszprémi Érsekség Mandorlája A balatoni fehérborok közt a legjobb a Veszprémi Érsekség Mandorlája A 2024-es esztendő legjobb balatoni fehérborának választotta a Balatoni Szövetség a Veszprémi Érseki Pincészet 2023-as Mandorla Savignon Blanc borát. Sőt, a pincészet egy arany- és két ezüst minősítést is bezsebelt a XXI. Balatoni Borok Versenyén. ma 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Szerda este a História-kertben nyitotta meg kapuit a MOZ.GO filmfesztivál. Az első este Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című játékfilmjét mutatták Kern András és Hermányi Mariann főszereplésével, a vetítés közönségtalálkozóval zárult. tegnap 13:36 Június 23-án ismét több ezren találkozhatunk a veszprémvölgyi terített asztaloknál! Június 23-án ismét több ezren találkozhatunk a veszprémvölgyi terített asztaloknál! Idén is jön a Hosszúasztal Piknik: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a tavalyi év sikere után idén is megszervezi Magyarország legnagyobb közösségi piknikjét. tegnap 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.