Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes

2024. január 8. 22:33 // Forrás: MTI
A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban - akárcsak tavaly - a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a férfi kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot, ezzel tavalyi sikerét ismételte meg.

A 66. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Magyar Állami Operaházban hirdették ki hétfő este. A gálát az M4 Sport élőben közvetítette. A sorrendek a 2019-es 439-es csúcsot felülmúlva, rekordot jelentő 471 szavazat alapján alakultak ki. A szövetség elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a szavazás december 18-án kezdődött.   

Az MSÚSZ-életműdíját Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója, korábbi köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi tagja vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől, illetve Gyulay Zsolttól, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökétől. A jelenlévők vastapssal ismerték el a díjazott életútját.

Pár perccel korábban Szilágyi Áron háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó részesült elismerésben a márciusi, budapesti világkupán bemutatott sportszerű cselekedetéért, azért az akcióért, amelyben látványosan adott vissza egy tust ellenfelének. A díjra Novák Katalin terjesztette fel a kiváló vívót a Nemzetközi Fair Play Bizottságnál, és a szervezet elnökének, Kamuti Jenőnek a társaságában ő is nyújtotta át.

 Budapest, 2024. január 8. Szoboszlai Dominik válogatott labdarúgó az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán a Magyar Állami Operaházban 2024. január 8-án. MTI/Hegedüs Róbert Budapest, 2024. január 8. Szoboszlai Dominik válogatott labdarúgó az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán a Magyar Állami Operaházban 2024. január 8-án. MTI/Hegedüs Róbert

Novák Katalin köztársasági elnök rövid beszédében gratulált a díjazottaknak és a jelölteknek.

"Büszkeség volt végignézni, hogy milyen minőségi sportpillanatok voltak a 2023-as évben, és abban bízom, hogy a mai este mindenkit inspirálni fog arra is, hogy 2024 legyen a mozgás éve is" - mondta az államfő.

A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál - címét megvédve - Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Ekler Luca paraatléta nyert. A csapatok versenyében a szervátültetett asztalitenisz férfi páros lett az első.

Az év sportpillanata Vogel Soma "aranyat érő" utolsó ötösvédése lett, melyet a Magyarország-Görögország vízilabda világbajnoki döntőn mutatott be. Az MSÚSZ negyedszer díjazta az Év sportpillanatát, először a szurkolók szavazhattak egy tízes listára az m4sport.hu oldalon, majd a szűkített hármas listáról már felkért szakemberek választották ki a győztest.

Az év szabadidős sporteseménye kategóriában holtverseny alakult ki az élen, a díjat a hátsó füves futballmentő túra, valamint a Jégpályák éjszakája kapta.

A díjátadók között volt még többek között Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának a tagja; a magyar-szlovák fitneszversenyző és edző, Tímea Majorová; az olimpiai és többszörös világbajnok Javier Sotomayor, a magasugrás kubai világcsúcstartója; az aranylabdás, világbajnok olasz labdarúgó Fabio Cannavaro; a temesvári születésű, de izraeliként négy futball-világbajnokságon bíráskodó játékvezető, Abraham Klein; a szintén magyar származású Joe Berényi amerikai paralimpiai bajnok kerékpáros; valamint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója. Ugyancsak díjat adott át Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Szász Emese párbajtőröző és Fodor Rajmund vízilabdázó olimpiai bajnok, valamint Szalai Ádám, a labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya.

vehir.hu
további cikkek
Körte vagy alma? Erről jut eszembe… Körte vagy alma? Mindig számos vitára ad okot az év legjobb sportolója és csapata választás, ám az idei eredményhirdetés kommentálása minden korábbin túltesz. 2024. január 11. 9:32 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Illusztris díszvendégek és új programelemek színesítik majd hétfő este az Operaházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év Sportolója Gálát, amelyen a 2023-as esztendő legjobb sportolóit és edzőit díjazzák majd. 2024. január 5. 14:24 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 66. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. 2023. december 28. 14:10 M4 Sport-Az Év sportolója Gála 2023: megkezdődött a szavazás Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év sportolója Gála 2023: megkezdődött a szavazás Hétfőn megkezdődött az internetes szavazás 2023 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai 66. alkalommal voksolhatnak. 2023. december 19. 17:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.