Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C

Szilveszter napján született a Veszprémi Állatkert legújabb lakója

2024. január 9. 11:22
Tél ide vagy oda, a Veszprémi Állatkert legújabb kis lámája nem várta meg a tavaszi bébibumm időszakát, de még az újévet sem. Úgy döntött, hogy még szilveszter napján a világra jön.

Az évszaknak megfelelően hófehér bundával született láma lány bájos kinézetével, az állatkert munkatársainak szívét azonnal elrabolta, közölte az intézmény portálunkkal, majd hozzátették, remlik, hogy ilyen hatással lesz látogatóikra is.

A Veszprémi Állatkert lakói között egyébként lehet találkozni lámával, guanakóval, vikunyával és alpakával is. Mind a négy faj Dél-Amerikából származik és a tevefélék családjába tartozik, így sok mindenben hasonlítanak egymásra. Elsőre talán nem is olyan könnyű őket megkülönböztetni, de ha jobban megfigyelik őket, akkor szembeötlő különbségeket fedezhetnek fel.

A kis lámával a szerencsések már akár találkozhatnak is. Jelenleg ismerkedik a világgal és a kifutóval, de szorosan anyja és a több, mint tíz tagból álló családja védelmében.

vehir.hu
további cikkek
Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. 2024. május 15. 22:06 Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Veszprémi Állatkert Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Nem kevesebb mint 10 cikta bárány született az elmúlt hetekben a Veszprémi Állatkertben. 2024. április 5. 9:42 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. 2024. március 29. 2:55 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. 2024. március 27. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.