Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

A nyári felkészülésre felépülne Bartók Donát

2024. január 10. 15:21 // Forrás: MTI
A nyári felkészülésre való felépülés lebeg a sérülése utáni rehabilitációját folytató Bartók Donát, a svájci Kadetten Schaffhausen 12-szeres válogatott kézilabdázójának szeme előtt.

A játékos térde szeptember közepén egy bajnokin sérült meg, ezt követően esett át operáción, és már ekkor biztos volt, hogy az idényben nem tud majd pályára lépni.

"Lassan, de biztosan haladok előre a rehabilitációval, egy speciális gép segítségével óvatosan a futógyakorlatokat is el tudtam kezdeni január elejétől. A cél az, hogy a nyári felkészülésre újra egészséges legyek és vissza tudjak térni a csapathoz. Kicsit hosszú a rehabilitáció, de hát láttunk már ilyet" - fogalmazott az M4 Sport megkeresésére a 27 esztendős jobbátlövő. Elmondta: minden a terv szerint halad, nincsenek fájdalmai, a térde pedig jól reagált a terhelésre, nem volt olyan fázis, amelyben vissza kellett volna lépni.

Fotó: kadettensh.ch (archív)Fotó: kadettensh.ch (archív)

Bartók rehabilitációja Zürichben zajlik, így klubja legtöbb edzésén nem tud részt venni, ám hamarosan már olyan fázis következik, amelynek során mozgás nélküli lövéseket tud majd gyakorolni, és lépésről lépésre vissza tud épülni "a csapattal való együttlétbe". Futni, kitámasztani és ugrani egyelőre még nem fog, a tréningeken azonban már részt tud venni.

Bartók a magyar válogatott részéről a hazai szövetség által előzetesen célkitűzésként megfogalmazott legjobb tíz közé kerülést elérhetőnek tartja a szerdán (ma) kezdődő és január 28-ig tartó németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

"A határ mindig legyen a csillagos ég" - jelentette ki.

vehir.hu
további cikkek
Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Telekom Veszprém Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.  tegnap 22:54 Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Telekom Veszprém Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Ahogy az elmúlt kiírásban, a Telekom Veszprémnek idén sem sikerült kiharcolnia a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében való szereplést. Az „Építők” a sorozat negyeddöntőjének szerda esti visszavágóján 33-28-ra kikapott a dán Aalborg Handbold vendégeként, így összesítetésben 64-60-ra alulmaradt a párharcban. tegnap 20:24 Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti kettős győzelemmel jutott tovább a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjéből. 2024. április 30. 21:45 Ludovic Fabregas: Szép kihívás előtt állunk! Telekom Veszprém Ludovic Fabregas: Szép kihívás előtt állunk! A Telekom Veszprém egygólos előnnyel várhatja a házigazda, dán Aalborg Handbold elleni kézilabda BL-negyeddöntő szerda esti (18.45) visszavágóját. Az „Építők” francia válogatott beállósa, Ludovic Fabregas a klub hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, társaival sokat tanultak az első mérkőzésből. 2024. április 30. 15:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.