Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vitorlás vb: a hetedik helyen végzett Érdi Mária

2024. január 10. 21:08 // Forrás: MTI
A vitorlázó Érdi Mária a hetedik helyen végzett az ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály argentínai világbajnokságán.

Az MVM SE hajósa, aki címvédőként utazott Mar del Platára, hétfőn még negyedik volt, majd kedden két nem túl jól sikerült futam után a harmadikban műszaki hiba hátráltatta - csavarok lazultak meg a hajóján -, emiatt nem tudta befejezni azt a részversenyt. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint méltányossági kérelmet nyújtott be, és - mivel a szállító, akitől mindenki bérelte a hajókat, elismerte a típushibát és hogy érdi hajóján nem cserélték ki a két csavart a vb előtt, miközben a többiekén igen - a magyar vitorlázó megkapta az átlagpontot. Ezzel együtt visszacsúszott a kilencedik helyre.    

A szerdai éremfutamban, melyben a legjobb tíz vitorlázó vett részt, a viadal honlapja szerint első lett. Ez az eredmény duplán számított, így összesítésben két helyet lépett előre az M4 Sport - Az év sportolója gálán hétfő este az év női sportolójának választott Érdi Mária.

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség FacebookFotó: Magyar Vitorlás Szövetség Facebook

A női egyszemélyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán 46 ország 102 sportolója indult. Ott volt a mezőnyben négy világbajnok és legutóbbi két olimpiai aranyérmes is.     

A magyar vitorlázó tavaly augusztusban olimpiai kvótát szerzett az ötkarikás hajóosztályok hágai világbajnokságán, melyet megnyert.

Eredmények:
ILCA 6, világbajnok: Anne-Marie Rindom (Dánia) 58 helyezési pont
2. Charlotte Rose (Egyesült Államok) 75
3. Emma Plasschaert (Belgium) 78
...7. Érdi Mária 104,5

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.