Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

Generációk nőttek fel a ,,presszós” bulikon

2024. január 21. 12:37
A veszprémi Expresszó Klub január közepén ünnepelte húszéves fennállását, és egy egész hétvégét felkarolva hívta életre a régi időket, bemutatva, hogyan bulizik az a közönség, amely az évek során igazi családdá vált. A jubileumi ünnepség alkalmat adott a szórakozóhely vezetésének arra is, hogy kifejezze a köszönetét a hűséges vendégeknek és a városnak, akik támogatták az intézményt az évek során.
 

Ez a kultikus hely nemcsak a szórakozás és zenével eltöltött éveket számlálja, hanem egyfajta időkapszulaként is funkcionál. Az évforduló ünneplése egyfajta nosztalgikus pillantást enged a saját életünkre is, elgondolkodtatva minket azon, hogy mi is részesei vagyunk ennek az emblematikus helynek, amely már nemcsak az idősebb generációk, hanem a fiatalabbak számára is otthont jelent. A hétvégén éreztük, hogy az idő tényleg gyorsan múlik, a sokak által csak presszóként vagy moziként emlegetett hely pedig mára valódi kulturális örökséggé vált, amely mostanra már biztosan kitörölhetetlen nyomot hagyott Veszprém életében.

Ha már család, és generációk, akkor biztos, hogy az Enyhe Fintor volt az alma mater, az alternatív kulthely, ahonnan elindult valami, ahol még a mi szüleink tartottak esténként „házibulikat”, aztán, ahogy a közönség hozzátett és elvett, trendeket teremtve és egyben azokhoz igazodva nőttek ki az újabb helyek, amik a mai Expresszóhoz vezettek. A kispresszóban, a mozi alatti klubban még volt mezítlábas és pulton táncolás is, a vendég volt a pultos, a pultos a vendég, nem kellettek divatos dj-formációk, elég volt tudni, hogy aznap Enikő van, vagy Krisztián.

A legnagyobb részben Muraközy Péter, vagy Murak az, akinek már tényleg minden veszprémi köszönhet valamilyen meghatározó emléket, szórakozóhelyeket, rendezvényeket, az Utcazenét. Ha ő nem álmodja meg és viszi végig az Expresszó-evolúciót, akkor lehet, hogy van, aki meg sem születik, mert anyu és apu nem kiabálja együtt azon az ominózus estén Beck Zolival, hogy a jószagú emberek annyira vágynak egymásra.

Aztán az a mese vége, - mert a szép emlékek mellett jön a rideg valóság is - hogy az underground életérzés elmúlt, a klub megjelölés inkább csak díszlet már, klubest már nincs, és lehet ezt szükséges rossznak hívni, mert a plusz kilók mellett általában cinizmussal jár az öregedés, vagy egyszerűen csak lehetőségnek az új élményekre. Van ugyanis tökéletes helyszín, tökéletes technikával, tökéletes hang, és tökéletes fények, és olyan minőségi koncertélmények, amelyekért ellátogatnak az ország más részéből is hozzánk egy estére. A kicsi formálja a nagyot, vagy a nagy a kicsit, ezen lehet filozofálgatni, de az biztos, hogy az Expresszó neve és Veszprém örökre összeforrt.

Balogh Dóra
további cikkek
Boldog gyereknapot varázsolt a Cholnoky Kerekasztal Boldog gyereknapot varázsolt a Cholnoky Kerekasztal Játékokkal lepte meg a Cholnoky Kerekasztal Egyesület a lakótelep három köznevelési tagintézményét gyereknap alkalmából. ma 18:56 Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. ma 13:26 Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen oktatás Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen Folytatódott az ingyenes notebookok kiosztása a veszprémi iskolákban is, ezúttal az ötödik, hatodik és kilencedik évfolyamos diákok juthattak hozzá az eszközökhöz, amiket a magyar kormány biztosít az ország iskolásainak és pedagógusainak. ma 15:42 Ezekre a politikai csatákra lehet számítani Veszprém vármegye többi településén Ezekre a politikai csatákra lehet számítani Veszprém vármegye többi településén Valahol már most eldőlt, hogy nem lesz változás a polgármesteri székben, máshol pedig az, hogy bármi történik az önkormányzati választáson, egészen biztos, hogy új vezetője lesz a településnek. Szétnéztünk Veszprém határán túl, hogy a környező településeken és a vármegye nagyobb városaiban kik és milyen színekben indulnak polgármesternek. ma 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.