Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Generációk nőttek fel a ,,presszós” bulikon

2024. január 21. 12:37
A veszprémi Expresszó Klub január közepén ünnepelte húszéves fennállását, és egy egész hétvégét felkarolva hívta életre a régi időket, bemutatva, hogyan bulizik az a közönség, amely az évek során igazi családdá vált. A jubileumi ünnepség alkalmat adott a szórakozóhely vezetésének arra is, hogy kifejezze a köszönetét a hűséges vendégeknek és a városnak, akik támogatták az intézményt az évek során.
 

Ez a kultikus hely nemcsak a szórakozás és zenével eltöltött éveket számlálja, hanem egyfajta időkapszulaként is funkcionál. Az évforduló ünneplése egyfajta nosztalgikus pillantást enged a saját életünkre is, elgondolkodtatva minket azon, hogy mi is részesei vagyunk ennek az emblematikus helynek, amely már nemcsak az idősebb generációk, hanem a fiatalabbak számára is otthont jelent. A hétvégén éreztük, hogy az idő tényleg gyorsan múlik, a sokak által csak presszóként vagy moziként emlegetett hely pedig mára valódi kulturális örökséggé vált, amely mostanra már biztosan kitörölhetetlen nyomot hagyott Veszprém életében.

Ha már család, és generációk, akkor biztos, hogy az Enyhe Fintor volt az alma mater, az alternatív kulthely, ahonnan elindult valami, ahol még a mi szüleink tartottak esténként „házibulikat”, aztán, ahogy a közönség hozzátett és elvett, trendeket teremtve és egyben azokhoz igazodva nőttek ki az újabb helyek, amik a mai Expresszóhoz vezettek. A kispresszóban, a mozi alatti klubban még volt mezítlábas és pulton táncolás is, a vendég volt a pultos, a pultos a vendég, nem kellettek divatos dj-formációk, elég volt tudni, hogy aznap Enikő van, vagy Krisztián.

A legnagyobb részben Muraközy Péter, vagy Murak az, akinek már tényleg minden veszprémi köszönhet valamilyen meghatározó emléket, szórakozóhelyeket, rendezvényeket, az Utcazenét. Ha ő nem álmodja meg és viszi végig az Expresszó-evolúciót, akkor lehet, hogy van, aki meg sem születik, mert anyu és apu nem kiabálja együtt azon az ominózus estén Beck Zolival, hogy a jószagú emberek annyira vágynak egymásra.

Aztán az a mese vége, - mert a szép emlékek mellett jön a rideg valóság is - hogy az underground életérzés elmúlt, a klub megjelölés inkább csak díszlet már, klubest már nincs, és lehet ezt szükséges rossznak hívni, mert a plusz kilók mellett általában cinizmussal jár az öregedés, vagy egyszerűen csak lehetőségnek az új élményekre. Van ugyanis tökéletes helyszín, tökéletes technikával, tökéletes hang, és tökéletes fények, és olyan minőségi koncertélmények, amelyekért ellátogatnak az ország más részéből is hozzánk egy estére. A kicsi formálja a nagyot, vagy a nagy a kicsit, ezen lehet filozofálgatni, de az biztos, hogy az Expresszó neve és Veszprém örökre összeforrt.

Balogh Dóra
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.