Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

Párizs rendezheti 2026-ban a centenáriumi vizes Eb-t

2024. január 24. 19:48 // Forrás: MTI
A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) döntése nyomán 2026-ban Párizs és Saint-Denis rendezheti a kontinensviadalt.

A LEN szerdai hírlevele szerint az eseményt az idei nyári olimpia helyszínein bonyolítják le. Az úszás, a szinkronúszás és a műugrás versenyeit az olimpiai Vizes Központban rendezik majd, amely az egyetlen újonnan épített sportlétesítménye a párizsi játékoknak. A nyíltvízi úszásra ugyanúgy a Párizst átszelő Szajna folyóban kerül sor, mint az olimpián, és itt majd egy óriástoronyugró helyszínt is kialakítanak.    

"Izgatottak vagyunk, hogy mindössze két évvel a nagyszerűnek ígérkező olimpiai játékok után Párizsban rendezhetjük a csúcseseményünket - mondta a francia fővárosban tartott sajtótájékoztatón Josip Varvodic, a LEN alelnöke, aki szerint fényes jövő előtt állnak a vizes sportok Európában.    

A két év múlva sorra kerülő Eb azért is ígérkezik különlegesnek, mert éppen századik évfordulója lesz az első kontinensviadalnak, melynek 1926 augusztusában Budapest adott otthont.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.