Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám

2024. január 26. 17:21
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól.

Az utóbbi időben két kezdeményezése is volt a zöld párt képviselőjének: lakossági megkeresések nyomán jelezte a cég ügyvezetőjének, hogy a 8-as, illetve a 8/A járatai a korábbiaknak megfelelően járhatna az Aradi vértanúk utca – Március 15. utca felé, hiszen így a Jutasi úti lakótelep keleti részén élők számára könnyebben elérhetővé válna a Cholnoky városrész.

Javasolta továbbá egy-egy jegyautomata telepítését a Láhner György utcai megállóba, valamint a Haszkovó utcai megállóba.

Gerstmár felhívta a figyelmet arra is, hogy közeleg a február elseje, amikortól a V-busz járataira 350 forintért lehet diákbérletet vásárolni. Továbbá – a képviselő javaslata nyomán – jogosultak azok is, akik a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet szerint gyermekes bérletet válthatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Általános városi közlekedési eszközzé válik a magán és közösségi elektromos roller, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint Magyarországon már több mint 100 ezer e-rollert használnak az emberek, amelyek mintegy 10 százaléka bérelhető, a többi magántulajdonú eszköz. Számuk folyamatosan nő, különösen a városokban, mivel az e-rollerekkel kikerülhetők a közlekedési dugók és parkolni is könnyű velük. 2024. szeptember 4. 11:56 A következő évadban a Kabóca Bábszínház lesz a világ közepe A következő évadban a Kabóca Bábszínház lesz a világ közepe Kedd délelőtt tartották meg az évadnyitó sajtótájékoztatót a Kabóca Bábszínház új épületében, a Deák Ferenc utcában, ahol az elmúlt év sikereit összegezték, illetve a jövőbeni tervekről is szó esett. 2024. szeptember 3. 16:40 Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz - közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki. 2024. szeptember 1. 14:02 Atomjaira szedik szét a KRESZ-t, hogy egy sokkal gyakorlatiasabb szabályrendszert rakjanak össze belőle Atomjaira szedik szét a KRESZ-t, hogy egy sokkal gyakorlatiasabb szabályrendszert rakjanak össze belőle Jövő tavaszra elkészülhet az új KRESZ tervezete, ami ezután az Országgyűlés elé kerül, hogy elfogadják azt. A most is hatályban lévő szabályrendszer eddig csupán kisebb ráncfelvarrásokon átesett közel ötven év alatt, most viszont végre az adott korhoz igazodik minden tekintetben. Sajtóinformációk szerint az új KRESZ-ben különösen nagy figyelmet kap majd az e-mobilitás, pont az a terület, amiben Veszprém a legtöbbet fejlesztett az elmúlt években. 2024. augusztus 27. 22:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.