Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám

2024. január 26. 17:21
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól.

Az utóbbi időben két kezdeményezése is volt a zöld párt képviselőjének: lakossági megkeresések nyomán jelezte a cég ügyvezetőjének, hogy a 8-as, illetve a 8/A járatai a korábbiaknak megfelelően járhatna az Aradi vértanúk utca – Március 15. utca felé, hiszen így a Jutasi úti lakótelep keleti részén élők számára könnyebben elérhetővé válna a Cholnoky városrész.

Javasolta továbbá egy-egy jegyautomata telepítését a Láhner György utcai megállóba, valamint a Haszkovó utcai megállóba.

Gerstmár felhívta a figyelmet arra is, hogy közeleg a február elseje, amikortól a V-busz járataira 350 forintért lehet diákbérletet vásárolni. Továbbá – a képviselő javaslata nyomán – jogosultak azok is, akik a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet szerint gyermekes bérletet válthatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. tegnap 15:21 14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Diósy Márton utcában az év végéig – jelentette be hétfőn Hegedűs Barbara alpolgármester és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő. 2024. május 14. 14:24 A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  2024. május 10. 14:10 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. 2024. május 7. 15:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.