Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
18°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
18°C

Már lábadozik az az ember, akinek elsőként ültették be az agyába Elon Musk chipjét

2024. február 7. 15:20
A techguru Neuralink nevű cégének az a célja, hogy a páciensek agyát és idegrendszerét összekapcsolják, pont mint a számítógépeket, ez pedig új távlatokat nyithat az orvostudományban.

A forradalmi beavatkozásról Elon Musk a szintén a saját tulajdonában lévő X-en (korábbi Twitter) tett közzé egy bejegyzést, ahol azt is leírta, hogy az első eredmények bíztatóak, a páciens pedig már lábadozik a műtét után.

A Neuralink orvosi magáncég ezzel a fejlesztésével a különböző neurológiai betegségekkel próbálja felvenni a harcot úgy, hogy az agyból induló utasításokat – gondolatokat – vezeték nélkül továbbítja a lábhoz és lábfejekhez. A kutatók azt remélik, hogy ezzel hatékonyan lehet majd kezelni a neurológiai és ideggyógyászati betegségeket a jövőben.

A mostani eset azért is számít mérföldkőnek, mert ez volt az első alkalom, hogy emberen tesztelik a mikrochipet.

vehir.hu
további cikkek
Paprikát nevel majd a magyar űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson Paprikát nevel majd a magyar űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson Űrkonferenciát rendezett az Orion Űrnemzedék Alapítvány Balatonfüreden pénteken. A résztvevők szakmai és ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt, a nap fénypontjaként pedig a magyar űrhajósokkal is találkozhattak. 2024. június 8. 14:57 Lefagyasztották egy férfi halott testét, hogy később visszahozzák az életbe tudomány Lefagyasztották egy férfi halott testét, hogy később visszahozzák az életbe Tudományos és etikai aggályokat is megfogalmaztak a tudósok azzal az eljárással kapcsolatban, ami eddig csak a fantasztikus filmekben volt. Egy sidney-i férfit a minap halála után kriogén módon lefagyasztottak abból a célból, hogy később akár visszahozzák az életbe. 2024. június 2. 9:29 Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. 2024. május 27. 10:07 A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós Ladányi Tamás képén egyszerre látszódnak azok a napfoltcsoportok, amelyek a múlt pénteki sarki fényt okozták, miközben átrepül előttük egy menetrend szerinti Boeing 737-es repülőgép. 2024. május 15. 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.