Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kicsik és nagyok farsangja a Cholnokyban

2024. február 6. 10:13
Mozgalmasan indult a február a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában. Először a gyermekeknek tartottak farsangi ünnepséget, másnap viszont már a hagyományos szülők és nevelők bálján lehetett kikapcsolódni.

Múlt pénteken a Cholnoky Jenő Általános Iskolában már délelőtt javában zajlott a farsangi készülődés, délután pedig az iskola tortatermében kezdetét vette a jelmezes mulatság. A hangulatot az alsós osztályok előadásai fokozták, amin szép számmal vettek részt szülők és nagyszülők is. A műsort egy elegáns keringő nyitotta meg, majd az előadásokat az egyéni jelmezes felvonulás követte, de az este folyamán tombolahúzás is fokozta még a hangulatot. A gyerekek jóleső fáradtsággal és élményekkel gazdagodva adták át a farsangi stafétabotot a felnőtteknek, akik pedig másnap, szombaton gyűltek össze a hagyományos iskolai bálon az iskola előcsarnokában.

Az eseményt Vigh-Krupla Orsolya, igazgató és Sótonyi Mónika, önkormányzati képviselő nyitotta meg, majd kedvcsinálóként valódi farsangi karneváli hangulatot varázsolt a rögtönzött színpadra a Sparkle Dance School. A tánckar hip-hop és showtáncelemeket ötvözve nyűgözte le a vendégsereget. A farsangi forgatag után az épület éttermében vette kezdetét a dínomdánom.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő mindkét eseményen köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kitért a nagymúltú hagyományokkal rendelkező események közösségépítő szerepére, a pedagógusok példaértékű, elhivatott munkájára, akik a magas minőségű oktatáson felül az értékek ápolására is kellő hangsúlyt fektetnek. Köszönetét fejezte ki a szülőknek az iskolai rendezvényeken való részvételért és önzetlen támogatásukért. Elmondása szerint a mostani farsang különleges báját és varázsát a generációk találkozása, a családok és az intézmény között fennálló nyitott és bizalmi kapcsolat jellemzi, amelyeknek köszönhetően fergeteges hangulatban megtudott valósulni mindkét esemény.

Sótonyi MónikaSótonyi Mónika

A jól sikerült bál után sem tart pihenőt a Cholnoky Iskola, február 7-én és március 13-án már készülnek a Manó-tanya nevű rendezvényükre, ahová kifejezetten óvodásokat is várnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.