Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
12°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
12°C

Beért a célba a veszprémi csapat a Budapest-Bamakón

2024. február 14. 21:53
Elképesztő tempót diktálva, 9000 km táv levezetése után megérkezett Vermes Gábor és Szűcs Dávid szerdán a Budapest-Bamako végállomására, Freetownba.
 

A guineai határátlépés után az egyik legrosszabb szakaszhoz érkezett a csapat, az útviszonyok miatt harminc kilométeres távokat több óra alatt tudtak csak megtenni. Az eddigi nehézségekhez képest is egy teljesen más világnak írta le a veszprémi Vermes Gábor-Szűcs Dávid páros az ország állapotát:

,,Szakadékok az út közepén, az aszfaltos útszakasz is csak bizonyos ideig tart ki, utána sziklás és homokos talaj. Fekvőrendőr helyett náluk padkák vannak, és bármennyire is igyekeztünk, az autónk alja többször fennakadt, de szerencsére nem adódott belőle különösebb probléma.”

A guineai első szakasz összesen 16 órás út volt a csapatnak. Ráadásul a szállásukat – hiába volt előre lefoglalva – kiadták másoknak, mire odaértek, így Gáborék az autóban töltötték az éjszakát a megterhelő nap után.

A második szakasz levezetése után indultak el Sierra Leonéba, onnan pedig Bureh Beach felé vették az irányt. A határátlépés végre könnyedén ment a csapatnak, itt a helyiek őszintén kedves fogadtatással és lelkesedéssel várták a bamakós autósokat.

Február 12-én vették útjukat a Budapest-Bamako végállomása felé, Freetownba, az utolsó napjukon egy mindössze 30 kilométeres szakasz állt még előttük.

,,A város meg volt őrülve, egyrészt a csapatokért, másrészt, hogy miért zárták le az utakat. A rendőrök pálcákkal ütötték azokat, akik behajtottak elénk - és ezt szó szerint kell venni.”

Összesen több mint 9000 km után érkezett meg a csapat a célba, ahol rengetegen gratuláltak nekik, hogy egy ilyen személyautóval csinálták végig a megterhelő versenyt. Az 1981-es Mercedes W123 típusú autóval ráadásul egyetlen egyszer akadt problémájuk, még Marokkóban, akkor is negyed óra alatt elhárították a problémát. Sokan már menet közben is szerették volna megvásárolni a Mercit, de Gáborék nem fognak tőle megválni, pénteken indul vele vissza a veszprémi Hárs Dániel és a vésztői Szabó Tamás páros.

Gáborék elmondták, hogy elképesztő élményben volt részük, és nagyon összetartó közösség alakult ki a versenyzők között, a szervezőket pedig külön dicsérték, hogy alaposan és részletesen rakták össze az úthoz szükséges minden információt. A pozitív élmény ellenére azonban már nagyon várják, hogy hazatérjenek, és végre rendes körülmények között zuhanyozhassanak és pihenhessenek egyet.  

Balogh Dóra
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.