Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt

2024. február 15. 11:07
Teljes egyetértésben Porga Gyulát, Veszprém jelenlegi fideszes polgármesterét támogatja a Fidesz veszprémi szervezete a polgármester-jelöltségben, amiről kedden döntöttek az alapszervezeten belül. Ugyanitt döntés született arról is, hogy kik indulnak majd a tizenkét egyéni választókörzetben. Információink szerint több új név is lesz majd a jelöltek között.

Jól bevált dolgon ne változtass elvek mentén ismét Porga Gyula kapott bizalmat a Fidesz helyi szervezetétől, így szinte biztos az, amit már tudni lehetett, hogy június 9-én az önkormányzati választáson a Veszprémet 2010 óta irányító városvezető indul ismét a kormányzó párt színeiben. A helyi szervezet döntését ugyan párton belül még jóvá kell hagynia egy bizottságnak, de az eddigi tapasztalatok szerint ez már csak formalitás lesz.

Porga Gyulának ez lesz a negyedik olyan megmérettetése, ahol harcba száll az ellenzéki jelöltekkel a polgármesterségért. A korábbi választásokon – 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben – rendszerint legyőzte azokat a baloldali politikusokat, akik közül várhatóan most is ott lesz valamelyik név, mint Porga kihívója.

Információink szerint a tizenkét egyéni körzet képviselőjelöltjeiről is döntöttek kedden, ahol viszont több új név is van. A veszprémi Fideszben ez sem lenne újdonság, hiszen szintén a korábbi trendek szerint a az alapszervezetben időről időre figyelnek arra, hogy felfrissítsék a politikai közösségüket.

Korábbi cikkünkben részletesen is belementünk az esélylatolgatásba.

Kapcsolódó cikk
Négy hónap múlva csúcsra ér a politikai szuperév Veszprémben
2024 választási szuperév lesz. Négymilliárd ember járulhat ilyen vagy olyan választáson az urnák elé, köztük közel harmincezer veszprémi is, hogy eldöntsék, kik vezessék újabb öt évig a várost, pontosabban milyen irányba haladjon tovább a veszprémi történet. Eközben a regnáló jobboldali polgármester éppen stratégiai nyugalomban fogalmazza meg a város hosszú távú terveit, közben a baloldalon látszólag füstös irodákban már elindult a helyosztó, amit a civil oldalról érkezve húzhat keresztbe valaki.
vehir.hu
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. 2024. április 20. 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. 2024. április 20. 8:46 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.