Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bognár Alex a Celjéhez igazol

2024. február 19. 20:35 // Forrás: MTI
Bognár Alex nyáron a Ferencváros férfi kézilabdacsapatától a szlovén RK Celje együtteséhez szerződik.

A 26-szoros szlovén bajnokcsapat honlapjának hétfői beszámolója szerint az irányítóként és balátlövőként is bevethető játékos szerződése három évre szól majd.

"Remek érzéseim vannak, várom a következő három évet, és azt hiszem, nagyon sok sikerben lesz részem. Már nagyon várom, hogy itt játszhassak, és remélem, hogy fejlődni fogok" - nyilatkozta a 23 esztendős Bognár.

Hozzátette, sokoldalú játékosnak tartja magát, gyors és erős lövései vannak, akire támadásban és védekezésben is lehet számítani.

Bognár Alex (a kép bal oldalán, 7-es mezben) a Celjében folytatja pályafutását - archív fotóBognár Alex (a kép bal oldalán, 7-es mezben) a Celjében folytatja pályafutását - archív fotó

"Úgy gondolom, a Celje előrelépést jelent a pályafutásomban, és a válogatottbeli szereplésre is lesz lehetőségem" - vélekedett.

Alem Toskic, a Csurgó korábbi, a Celje jelenlegi vezetőedzője úgy fogalmazott, nagyon tehetséges kézilabdázóról van szó, aki fiatal kora ellenére már nagy tapasztalattal rendelkezik. Hozzátette, régóta figyelemmel kíséri Bognár karrierjét, és az irányító az elmúlt szezonokban bizonyította tehetségét a Ferencváros csapatánál.    

Miroslav Benicky klubigazgató elárulta, már az előző idényben is felfigyeltek a magyar játékosra, amikor csaknem ötven gólt szerzett az Európa-ligában.

Az FTC honlapjának hétfői beszámolója felidézi, hogy nyáron Bognár mellett távozik Balogh Zsolt, Pordán Bálint és Szepesi Zsombor is.

A hetvenszeres válogatott jobbátlövő Balogh 2022 nyarán igazolt a klubhoz. A beálló Pordán 2017 nyarán szerződött az FTC-hez, ezzel a jelenlegi keret egyik legrégebbi játékosa, ráadásul a 2021/22-es évadtól kezdve ő a csapatkapitány. A balszélső Szepesi a Szeged kölcsönjátékosaként szerepel a fővárosiaknál.

Az FTC-Green Collect február elején jelentette be, hogy idén nyáron szerződteti Ancsin Gábort és Győri Mátyást a Tatabányától.

vehir.hu
Baumann Béla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.