Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C

Március 1-jétől kiváltható a jelentős kedvezményeket biztosító Veszprém kártya

2024. március 1. 10:44
Zsebedben a város! - ezzel az egy mondatban összefoglalt küldetéssel újul meg március elsejétől a korábbi Veszprém Kártya utódjaként a digitális városkártya! 

Az új kártya célja, hogy a veszprémiek különleges kedvezményeket kapjanak a kultúra, a közlekedés és a sport területén. A kártya emellett arra is ösztönzi a lakosságot, hogy minél több helyi szolgáltatást vegyenek igénybe, minél több helyi terméket vásároljanak, ezzel erősítve a veszprémi identitást. Már az induláskor harmincnál is több elfogadóhely várja a kártyabirtokosokat: Veszprém legfontosabb közlekedési, kulturális és közszolgáltatói mellett folyamatosan bővül a kereskedelmi partnerek sora is. 

A megújult, okostelefonon is használható kártyát 16 évnél idősebb, veszprémi állandó lakcímmel rendelkező lakosok igényelhetik. A Veszprém Kártyát már online felületen regisztrálva is kérhetik a felhasználók: az éves 3000 forint rendszerhasználati díj mellett a plasztikkártya idén ingyen igényelhető. A korábbi Veszprém Kártya tulajdonosai április 30-ig ingyenesen kérhetik az új kártyát, ha a régi kártyájuk érvényes volt 2024. március 1-jén.

A kártyarendszer közvetlenül kapcsolódik majd a 2022-2023. évben elvégzett turisztikai audit eredményeként létrejövő Integrált Városi Turisztikai Menedzsment Rendszerhez, így a hamarosan megújuló VEB2023 alkalmazást használó kártyatulajdonosok az applikációban is látják majd a kártyájukat, megkönnyítve ezzel a felhasználást.

Annak érdekében, hogy kulturális intézmények gazdag programkínálata minél szélesebb körben elérhető legyen a helyi lakosság számára, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a megújuló Veszprém Kártya bevezetésével kapcsolatban az alábbi kulturális intézményeket vonja be:

  • Agóra Veszprém Kulturális Központ
  • Eötvös Károly Megyei Könyvtár
  • Laczkó Dezső Múzeum
  • Művészetek Háza Veszprém Művelődési Ház és Kiállítóhely
  • Kabóca Bábszínház
  • Veszprémi Petőfi Színház.

A veszprémi kulturális intézmények 2024. március 1.-től 20%-os kedvezményt biztosítanak az Veszprém Kártyával rendelkezők részére.

Az új kártyákat március 1. és 9. között több helyszínen – a Tourinformnál (jelenleg az EKF Infoponton működik - Kossuth utca 13.) a Hangvillában (Brusznyai Árpád u. 2.) és a Jutasi KözTéren (Március 15. u. 2/A.) lehet igényelni, a régi kártyákat pedig Hangvillában és a Jutasi KözTéren lehet az újra cserélni. Pontos nyitvatartási idők a mellékletben. 

A megújuló Veszprém Kártya működtetését és üzemeltetését a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. végzi, amely továbbra is várja a lakossági és az üzleti érdeklődők megkereséseit: info@veszpremkartya.hu és partner@veszpremkartya.hu.

A 365 napig érvényes kártya névre szól, másra nem ruházható át. Az igényléshez a lakcímkártya lakcímes oldalának a fotóját szükséges az igénylés során feltölteni vagy bemutatni. A Veszprém Kártyát csak a veszprémi állandó lakcímmel rendelkezők igényelhetik, de már elindult további turisztikai kártyák fejlesztése is, amelyek elsősorban a városba látogatók turisztikai igényeit szolgálják majd ki.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.