Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Ralikrossz vb-futam lesz Nyirádon

2024. március 5. 21:09 // Forrás: MTI
Ralikrossz világbajnoki futamot rendeznek Nyirádon július 27-én és 28-án.

A szervezők közleményükben emlékeztetnek rá, hogy Magyarországon még nem volt vb-futam ebben a szakágban, így a ralikrossz vb mezőnye először látogat el ide, illetve hozzáteszik: az elmúlt két évben sikeres Európa-bajnoki futamot rendezett a Nyirád Racing Center csapata, ezzel kiérdemelte, hogy bekapcsolódhasson a szakág legmagasabb szintű versenysorozatába.    

"Magyarországon a Forma-1 mellett ez a másik világbajnoki rendezvény az autósportban - emelte ki Gyuris Orsolya, a verseny rendezője. - Nem csupán a világbajnokság, hanem az Európa-bajnokság legjobb pilótái is itt lesznek a nyirádi pályán. Várhatóan négy kategóriában követhetik figyelemmel a nézők a futamokat, és az új szabályrendszernek köszönhetően még izgalmasabb csatákat láthatnak a szurkolók az elektromos autók és a robbanómotoros, 600 lóerős versenygépek között" - mondta, majd úgy folytatta: fontos, hogy a versenyen résztvevők és a kilátogató érdeklődők számára is érdekes és színes programokat kínáljanak.

Hozzátette, hogy a Nyirád Racing Centerben tovább bővítették a lelátókat, a gyermekes családoknak pedig meglepetésprogramokat szerveznek. A versenyhétvége a tervek szerint városi megnyitóval kezdődik, amelyen a rajongók közelebbről is megismerkedhetnek a pilótákkal és autóikkal.

A ralikrossz-világbajnokság az egyetlen olyan versenysorozat, melyben az elektromos és a robbanómotoros autók egymás ellen csatáznak.

Fotó: nyiradracing.world/hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.