Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Chema Rodríguez szerint az első meccs sorsdöntő lehet

2024. március 11. 21:23 // Forrás: MTI
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az első mérkőzés - csütörtökön Tunézia ellen - sorsdöntő lehet a tatabányai olimpiai selejtezőtornán.

"Három meccs, három mondat. Egy család vagyunk! Egy célunk van: ott lenni az olimpián. Hajrá, magyarok!" - kezdte magyar nyelven a hétfői sajtótájékoztatót a spanyol edző, aki hozzátette, pénteken este kezdődött a felkészülés, de akkor még nem teljes csapattal, hiszen voltak olyan játékosok, akik hétvégén meccset játszottak a klubjukban, ám vasárnap óta teljes a keret.    

A magyar együttes csütörtökön 21 órától Tunéziával, szombaton 19.30-tól Norvégiával, vasárnap 21 órától Portugáliával játszik. A csoport első két helyezettje jut ki a nyári, párizsi olimpiára.

Jose Maria Chema Rodriguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, a válogatott csapatvezetője a tatabányai kézilabda olimpiai selejtezőtorna előtt tartott sajtótájékoztatón a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 11-én. MTI/Bodnár BoglárkaJose Maria Chema Rodriguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, a válogatott csapatvezetője a tatabányai kézilabda olimpiai selejtezőtorna előtt tartott sajtótájékoztatón a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 11-én. MTI/Bodnár Boglárka

"Négy nap alatt három mérkőzés vár ránk, nagyon kemény torna lesz. Sosem könnyű elkezdeni egy tornát, számomra az első meccs a legfontosabb, az sorsdöntő lehet. Tunézia ellen mindenképpen nyernünk kell, hogy a további találkozókon legyen esélyünk a továbbjutás kiharcolására" - szögezte le a válogatottat 2022 óta irányító Rodríguez.

Mint kifejtette, az észak-afrikai csapat fizikálisan nagyon erős, remek átlövőkkel, erős beállókkal és gyors szélsőkkel rendelkezik, illetve a játékosként kétszeres világbajnok francia Patrick Cazal személyében kiváló edzője van.

Meglátása szerint papíron a legerősebb, legesélyesebb csapat a csoportban Norvégia, amely szinte mindig jól teljesít, minden posztra két klasszis játékosa van, akik a Bajnokok Ligájában edződnek. Válogatottjukra jellemző a kemény védekezés, a gyors ellenakciók és a kiváló kapusteljesítmény, vagyis a játék minden elemében nagyon magas szinten tud teljesíteni.

"A portugál válogatottat némileg hasonlónak tartom a magyarhoz: sok tapasztalt klasszis játékossal, sok fiatal tehetséggel, és ha a beállókat, ha az átlövőket, ha a kapusokat nézzük, tele van a keretük nagyszerű kézilabdázókkal" - folytatta a magyarok kapitánya.

Hozzáfűzte, a portugálok a Benfica, a Sporting CP, illetve a Porto csapatában a hazai bajnokságban megszokták, hogy nyomás alatt játsszanak.

"Minden vágyunk, hogy kijussunk az olimpiára" - szögezte le zárszóként Rodríguez.

Mikler Roland kapus, a magyar válogatott csapatkapitánya a tatabányai kézilabda olimpiai selejtezőtorna előtt tartott sajtótájékoztatón a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 11-én. MTI/Bodnár BoglárkaMikler Roland kapus, a magyar válogatott csapatkapitánya a tatabányai kézilabda olimpiai selejtezőtorna előtt tartott sajtótájékoztatón a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 11-én. MTI/Bodnár Boglárka

Az olimpiai selejtezőn ismét Mikler Roland lesz a válogatott csapatkapitánya. A Szeged kapusa kihagyta a januári Európa-bajnokságot, amelyen a magyarok - történetük legjobb eredményét elérve - az ötödik helyen végeztek.

Mint elmondta, egyrészt nagyon büszke volt a csapatra, másrészt nehezen élte meg, hogy csak a televízión keresztül kísérhette figyelemmel honfitársait.

"Sok év után maradtam otthon egy világverseny helyett, de nem sérülés, hanem a saját döntésem miatt. Faramuci helyzet volt számomra. Sokat szurkoltam, sokszor beszéltem az ott lévő kapusokkal, de nem kívánom senkinek, amit otthon átéltem" - mesélte a keret rangidőse.

Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy újra csatlakozhatott a csapathoz, és nagyon reméli, hogy tud majd segíteni a pályán a többieknek.

"Már jártam olimpián, átéltem azt, amit ez az egész adni tud. Szeretnék még egyszer ott lenni, és még egyszer, utoljára megélni ezt az élményt" - mondta Mikler.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.