Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen

2024. március 15. 14:33
Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt.

Szász Róbert ezredes beszédében úgy fogalmazott, március 15-e történelmünk egyik legkiemelkedőbb jelentőségű napja, a nemzet szabadságvágyának kifejezője, a fejlődés és a modernizáció szimbóluma. Mivel a mindennapokban gyakran együtt emlegetjük a forradalmat és a szabadságharcot, sokan úgy vélekednek, ilyenkor egy elbukott forradalmat ünnepeljük, fogalmazott Szász.

A valóság – folytatta – egészen más. Az 1848. március 15-én kitört polgári forradalom legfőbb törekvései teljesültek, így Magyarországon megalakult a független magyar kormány. A dátum történelmi jelentőségű, csak úgy, mint az ezt követő majd két évtizedes időszak, a reformkor. Ebben az időszakban olyan költők nevelték és buzdították a haza szeretetére a népet, mint Kisfaludy Sándor, Berzsenyi Dániel, Vörösmarty Mihály, vagy Kölcsey Ferenc.

Szász Róbert beszédét a történelmi események részletes beszámolójával folytatta, majd summázta azt a sok hozadékot, eredményt, amit kaptunk attól az időszaktól: közteherviselés, törvény előtti egyenlőség. Ma azt a tettre kész, hazafias, és tántoríthatatlan nemzedéket kell ünnepelnünk, mely a haza igazáért mindent feláldoz.

A beszéd után az elismerések átadása következett, amelyeket aláírt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter, Böröndi Gábor, vezérezredes, a Magyar Honvédség Vezérkari Főnöke, Könczöl Ferenc ezredes, a Parancsnokság megbízott parancsnoka, Varga Tamás ezredes, a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka.

Az elismeréseket Bencsik Péter alezredes, valamint Varga Tamás adták át.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29 Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… 2024. július 12. 15:10 Közösségi ünnep a kerek templom alatt Közösségi ünnep a kerek templom alatt Frissítően hatott az Ösbő vezér parkon keresztül csordogáló patak hűs vize a szombati hőségben az ösküi falunapon. 2024. július 6. 17:28 Versengés és szórakozás Sólyon Versengés és szórakozás Sólyon Tizedik alkalommal rendeztek falunapot szombaton Sólyon. 2024. július 6. 16:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.