Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller

2024. március 16. 21:20
Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23.

Két fiatal szerző érkezik egy isten háta mögötti házikóba, ahol a különc és titokzatos krimiíró, Maureen szállást és lehetőséget biztosít nekik, hogy nála fejezzék be a könyveiket. Ahogy Shelley, a romantikus ponyvaregények koronázatlan királynője és az éppen alkotói válságban szenvedő Alex elfoglalják szobáikat, a bestsellernek szánt könyveik lapjaira vetett történeteik megelevenednek a színpadon. Legyen szó izgalomról, feszültségről, szerelemről vagy párkapcsolati válságról, a Bestseller a fikció és a valóság közötti határvonalat keresi és arra is megpróbál rávilágítani, hogy a legjobb és legizgalmasabb történeteket talán mégis az élet írja.

A plakát szövegéből is kiderül, gazdag színészi játékot kíván az előadás, a sajtótájékoztatón Oravecz Edit, Kárpáti Barbara, valamint Szelle Dávid, a darab szereplői mind rávilágítottak ennek fontosságára, izgalmára. Arról, hogy a történet miként került a színház repertoárjába, Dávid úgy fogalmazott, hogy Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója ezúttal nem egy konkrét darab megrendezésére kérte fel, hanem szabadkezet adott a fiatal rendezőnek, hogy maga választhasson darabot.

Dávid hamar kutakodni kezdett, s tervei között elsősorban nem a komédia műfaja szerepelt, viszont amint rátalált a szóban forgó történetre, tudta, ezzel szeretne foglalkozni. Elmondása szerint nem az a tipikus komédia, ami e szó hallatán az embereknek az eszébe jut, hiszen végtelen széles érzelmi skálán mozog, többek között azért is, mert egy szereplőnek számos karaktert kell megjeleníteni.

Ami szintén különlegesség, hogy ezúttal a három színész, valamint Balázs Nikolett rendezőasszisztens, most nem dolgozott külön fodrászokkal, kellékesekkel, díszlettervezőkkel, hanem mindent a saját elképzeléseik szerint készítenek el. Kárpáti Barbara elmondta, ezzel egyébként még könnyebb belemerülni a történetbe. A helyszín egy antikvárium is lehetne, hiszen – ahogy ezt a sajtótájékoztatón láttuk – rengeteg könyv borítja majd a színpadot, különböző funkciókat ellátva.

Vándorfi László elmondta, ezúton is köszöni azt a sok-sok segítséget, felajánlást, amelynek során ilyen sok könyvet adományoztak a teátrumnak. Folytatta, büszke a csapatra, akik mintegy alkotóműhellyé avanzsálódtak az elmúlt időszakban. Az előbemutató március 23-án lesz, míg repertoárszerűen októberben kezdik játszani.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának Kabóca Bábszínház A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának A Kabóca Bábszínház új életre kelt, és fennállásának talán legizgalmasabb időszakát éli. Az új évadban tizenegy bemutatóval érkeznek, az egyéves korosztálytól egészen a felnőttekig szóló előadásokkal várnak mindenkit. A korszerű, de egyben hagyománytisztelő programjaikról hétfő délután tartott a társulat sajtótájékoztatót a színház új épületében.   tegnap 17:13 Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek. 2024. május 27. 21:47 Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból A Hősök Napján azokra a magyar katonákra és polgári személyekre emlékezünk, akik háborús események, harcok során estek el, mert hazájukat, népüket, szeretteiket, családjukat védelmezték. Veszprémben több helyen tartottak megemlékezéseket, a központi ünnepséget vasárnap a Vörösmarty téri emlékműnél, ahol Porga Gyula polgármester mondott ünnepi beszédet katonai tiszteletadás mellett. 2024. május 27. 0:09 Nagyvári Csaba festőművész és a Lélegzetvétel Nagyvári Csaba festőművész és a Lélegzetvétel A veszprémi Íródeák igen kedvelt kávézója, találkozási pontja a városnak, a közvetlen hangulat, a barátságos fogadtatás mind-mind otthonosabbá teszik az elvonulni vágyó kávézó-közösség pillanatait. Hogyan is lehetne fokozni az élményt, ha nem a kultúra terítésével?  Ha ma valaki betoppan az Íródeákba, ne csak a kávéért tegye! Nagyvári Csaba festőművész alkotásai ugyanis szintén okot adhatnak a látogatásra. tegnap 13:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.