Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Talpra Magyar Péter, hív a haza!

2024. március 18. 14:59
Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.
 

Magyar Péter azt mondja a Magyar Hangnak, hogy a karmelitában remegnek, a kormány szimpatizánsai pedig a Telexnek azt, hogy „ki az a Magyar Péter?” vagy azt, hogy „Magyar Péter egy sértett seggfej”. Gordiuszi csomóként lebeg ez a szörnyű ellentét a haza felett, de én kérdezés nélkül is elmondom, hogy az utóbbira szavazok.

ExVargáné nevét tizenkét évig nem hallotta senki, pedig a rendszer éles bírálója volt mindig is, bár a legjobb barátai mind NEResek, a felesége meg igazságügyi miniszter volt ugyanennél a kormánynál, a munkát meg hát el kellett végezni, úgyhogy ezt leginkább csak a DiákHitel Központ büféjében motyogta a kollégák fülébe, esetleg álomba sírta magát Balatonhenyén, a CSOK-os házában a nagy erkölcsi és morális lelki nyomorában. Tizenkét évig nem ébredt öntudatra, egészen addig nem, amíg rajta teljesen kívül álló okokból az összes létező vonalon el nem vágták tőle a korrupt brigádhoz vezető utat.

Első útja a Partizánba vezetett – ami egy teljesen független-objektív médium – hogy aztán semmi konkrétumot ne mondjon, azon kívül, hogy neki mindenből és mindenkiből elege van. Soha nem akarna politizálni, atyaúristen mentse tőle, ő csak egy hazafias, konzervatív átlag magyar férfi, aki lehet, hogy kicsit nem szereti a Rogánt Antalt -  semmi személyes -, csak azért jött, hogy a legjobb barátairól elmondja, hogy mekkora gerinctelen, pénzéhes, szemét, pedofilsimogató alak az összes. Jó, szép, intellektuel köntösbe csomagolva, elismerem, higgadt, Bruce Willis-es félmosolyokkal megtűzdelve. Sokáig nem tart, hogy eljussunk oda, hogy ugyan nem hasznos, de legalább szép.

Egy hónap elröppent, mintha tíz év lett volna, Varga volt férjéből szép szál legénnyé cseperedett a mi Magyar Péterünk. Azóta szerepelt az összes létező médiában, ami szerinte nem a mocskos Rogán Antal-féle propagandagépezet fogaskereke, és ahol még jobban összeszedve mondta el a semmit, még csinosabban felöltözve. Olyan érzésem van, mikor őt hallgatom, mint amikor a macskám fuldoklik, és várom, hogy kiköpjön valami nyálas szőrgolyót végre, de nem történik semmi, csak egyre idegesítőbb lesz. Szerény véleményem szerint, nem azért nem hívják őt a Fidesz közeli sajtótermékek, mert rettegnek, vagy mert a karmelitában remegnek tőle ugye, hanem mert nem üti meg az ingerküszöbüket. Péter, ha akar valamit mondani, azt már a 444-től a Telexig elmondhatta volna mindenhol, muszáj még az M1-en is őt néznem?

Március 15-én, ami ugye saját bevallása szerint is undorító, ha nemzeti ünnepet és szimbólumokat a saját politikai céljaink mocskos oltárán áldozzuk fel, bejelentette, hogy pártot alapít. Hát nem köptem ki a kávém drámaian felkiáltva, hogy ,,miiiiiii?”.

Szeretem a politikát, érdekel a politika, a politika nélkül nincs társadalom. De azt nem tudom, hogy a Magyar Péter miért kell a politikába. Az ellenzéknek oké, itt a csalódott fideszes, bevérzett szemekkel, habzó szájjal erre várnak tizenkét éve, mert önállóan még nem sikerült maradandót alkotni, bár részleges és/vagy teljes ellenzéki összefogással sem sikerült, az is igaz. Ő egyelőre csak egy tartalom nélküli áruló, aki elődei tetteivel veri a csalánt, és akit kézen fogna a Pottyondi Edina, meg az Osváth Zsolt, ha hagyná. De neki az sem kell, mert ő saját zászlaja alatt egyesít majd minden vallásost és ateistát, minden családot és egyedülállót, konzervatívat és liberálist, kiscicát és kiskutyát. Több hitelt adok a Jakab Péternek két parizeres zsemle elmajszolása között, aki 2019-ben azt mondta a Jobbik pokollá teszi majd a cigányok életét, de ’22-ben már jött a szalagcím, hogy „megkedvelte a romákat”.

A változás jó, a változás kell, a nép nem hülye, az ember szabad, de Magyar Péter nem a megváltó, csak egy újabb ficsúr, aki imádja magát – 13 éves tinilányok nem szelfiznek ennyit, és Ady Endre nem idézett saját magától úgy, mint ő - , van korlátlan internethozzáférése, mert hárommal több agysejtje, mint amit megszoktunk egy csomó politikustól. A Fidesz tökéletesen működő hierarchikus szervezetében ő csupán egy rákos sejt volt, amit azelőtt kivágtak, hogy nagyobb kárt okozott volna, az ellenzékbe meg túl önálló – öntelt? – ahhoz, hogy beálljon a sorba. Egy zavaró, piros pattanás a politikai elit fenekén, amire most még fájdalmas ráülni, de egy hét múlva sehol sem lesz.

Magyar Péter szerint viszont, az egy ,,válságtünet, hogy ő itt lehet”. Élő példa a demokráciára inkább, hogy a diktatórikus, elnyomó hatalmat kritizálva orrba-szájba, belső információk - állítólagos – birtokában itt lehet. Annyira nincs sajtószabadság, hogy bármit kapcsolok be, olvasok el, ott ő szerepel. Lassan a saját belső hangom is Magyar Péter narratívát kap.

Sok eredeti ötlete még nem volt, azonban profin nyomja a copy-paste József Attila verset két Blikk-magazinos kérdőív közé. A kritizált hatalom Trumppal tárgyal, ő meg egyik kezében egy pohár shirazt tart, a másikban a borsodi fiatalok sorsát, és még arra is van ereje, hogy az összes, őt szapuló bejegyzés alatt kommenteljen valami velős haikut.

Pont annyira a nép embere, mint amennyire én vagyok Monaco hercegnője, a különbség annyi, hogy én nem is akarok az utóbbinak látszani. A négy évesemmel nézni a Bogyó és babócát több tanulságot rejt magában, mint neki bármelyik Facebook-bejegyzése. Ő sajnos nem a régóta várt alternatíva vagy a messiás maga, hanem egy újabb influenszer, akit éppen nem tart el senki, ezért a saját végtermékét is eladná nekünk, csak azt mondaná rá, hogy csoki.

Azonban mivel nekem sem csak a saját véleményem számít, ahogy Magyar Péternek sem, hozzá hasonlóan a cikk alatt várom, hogy Ön mit gondol Magyar Péterről, a lehetséges válaszok ,,igen” és ,,nem” lehet, a kommentelők között pedig egy ,,Anyám tyúkja” versszakot sorsolunk ki.

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Balogh Dóra
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.