Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet

2024. március 22. 13:30 // Forrás: MTI
Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18 fős keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség a pénteki hírlevélében kitér arra, orrtörése után Albek Anna egyelőre nincs olyan állapotban, hogy meghívót kaphasson.    

A jövő hét folyamán újabb vizsgálaton esik át jobbátlövőnk, amennyiben az alapján pozitív visszajelzést kapunk, pótbehívót küldünk neki, így már akár a felkészülés kezdetén csatlakozhat a kerethez

- mondta Golovin.

A magyarok az Eurokupában - melyben azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában - április 4-én Ulsetben a hibátlanul első helyen álló, nyolcpontos Norvégiával, április 6-án, az utolsó fordulóban, Győrben pedig a pont nélküli Ausztriával találkoznak. A magyaroknak hat, a svájciaknak két pontjuk van.

A debreceni olimpiai selejtezőben a házigazda csapat április 11-én Kamerunnal, 12-én Svédországgal, 14-én pedig Japánnal mérkőzik meg. A kvartett első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

A magyar férfi válogatott egy hete sikerrel vette a tatabányai ötkarikás selejtezőt.

A női válogatott kerete:

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)

Fotó: MKSZ

vehir.hu
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.